Mini-cozonacei

de RuxyRux in Prajituri, 7 Aug 2012 | 2150 vizualizari

 

Simpli, pufosi, deliciosi...desigur se pot umple dupa dorinta personala cu crema de ciocolata sau asa cum am procedat eu pot fi transformati in friganele pentru micul dejun...

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina( tip spelta)sau alba
  • 100 gr unt topit
  • 150 gr zahar brun
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • extract natural de vanilie
  • extract de flori de portocal
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 galbenus pentru uns
  • 1 lingura de ulei pentru uns mainile
  • un praf de sare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-cozonacei:

Faina se cerne intr-un vas. se adauga ingredientele uscate, aromele, apoi cele lichide si se framanta in jur de zece minute aluatul.


Lasam la crescut 45 de minute.


Luam cate o bucata din aluat cat o minge de ping-pong si o asezam in forma de silicon unsa cu ulei.


Se mai lasa 15 minute la crescut apoi se coc pana se rumenesc la 180 de grade...miros imbietor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-cozonacei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Bunica 1

15.08.2012, 00:12

jolygina 1

16.08.2012, 00:46

super

RuxyRux 1

18.08.2012, 23:07

Multumesc tare mult dragele mele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati