Prajitura cu lapte condensat

de ianculubita in Prajituri, 25 Mar 2013 | 6732 vizualizari

 

Este o prajitura foarte delicioasa dar eu cred ca trebuia sa pun blatul intr-o forma mica de tort pentru ca in tava mare mi-a iesit prea subtire.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 130 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 60 g pesmet
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 1 cutie lapte condensat
  • 3 foi de gelatina
  • 200 g unt moale
  • vanilie
  • Glazura
  • 200 g ciocolata menaj
  • 50 g unt
  • 30 ml lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lapte condensat:

Pentru blat mixam bine ouale cu zahar si vanilie pana-si dubleaza volumul. Separat amestecam nuca, pesmet, praful de copt si incet amestecand cu telul incorporam in oua. Rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam 30 minute la cuptor.

Pentru crema,laptele condensat il punem pe foc doar cat se incalzeste, adaugam gelatina care a stat in apa rece 5-6 minute, apoi incorporam untul si aromele. Dupa ce s-a racit bine punem crema peste blat in tava si dam la rece.

Glazura o amestecam pe aburi, iar dupa ce s-a racit putin, o turnam peste crema si lasam la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Teo 1

25.03.2013, 21:43

Laptele nu se fierbe mai mult?vreau sa incerc si eu ceva cu lapte condensat...!

ianculubita 1

26.03.2013, 08:58

Teo,laptele nu se fierbe mai mult in situatia in care ai gelatina in compozitie pentru ca=si pierde proprietatile!!

diana_k 1

26.03.2013, 09:26

mm....cred ca e delicioasa prajitura!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de duminica