gogosile lui "buni"

de nadina73 in Prajituri, 12 Oct 2010 | 9421 vizualizari

 

Cele mai pufoase si aromate gogosi din lume sant gogosile lui buni

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • 1,3 litri lapte
  • 4 oua
  • drojdie 70 g drojdie
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • esenta de vanilie 3 fiole
  • 2 linguri de zahar
  • putina sare
  • zahar pudra pentru pudrat
  • cascaval ras
  • ulei pt prajit
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA gogosile lui "buni":

Se desface drojdia in 50 ml lapte caldut cu putina faina si 2 linguri de zahar dupa care se lasa la dopit cu un prosop acoperit.Dupa ce drojdia a crescut se amesteca cu faina si se pune cate putin din laptele caldut,coaja de lamaie ,vanilia,ouale sare si se framnata bine toate impreuna.Se lasa sa dospeasca bine la caldura ferit de curent(curentu e cel ami mare dusman al aluatului)se pune un prosos peste vas si se lasa la dospit.


Dupa ce a dopit aluatu se rupe cate putin din alut si se formeaza gogosele (mama le face din mana)se lasa pe masa sa mai dospeasaca 30 minute dupa care se prajesc in ulei foarte fierbinte.


Se fac si cu cascaval


Se pudreaza cu zahar pudra sau cele cu cascaval se lasa simple sau se mai poate pune cascaval ras peste ele cand sant servite


Copii au zis ca sant cele mai bune gogosi din lume,cele pregatite de buni

 
Daca ti-a placut reteta noastra "gogosile lui "buni"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

danielas 1

19.10.2010, 11:25

super gogosile nadina.Felicitari ca esti o ardeleanca adevarata si reprezinti cu mandrie Tg Muresul.

eleny2010 1

13.11.2010, 16:03

5 furculite fara discutii....arata delicios. vreau si eu sa pap una macar...

raducu0207 1

02.09.2012, 19:00

arata super o sa le incerc si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paleuri saltarete