Prajitura racoroasa cu zmeura

de anomisana in Prajituri, 8 Aug 2011 | 2751 vizualizari

 

Aproape a trecut sezonul fructelor de padure si eu nu am facut o prajitura cu zmeura. Asa ca, in forma fiind si cu pofta de ceva bun, ma apuc de prajitura cu zmeura.

 

INGREDIENTE

Pentru blat  

  • 150 g biscuitisimpli
  • 100 g cereale cu musli
  • 250 g unt
  • o lamaie
  • zahar vanilat

  Pentru crema  

  • 500 g crema de branza
  • 500 g zmeura
  • 1 plic praf de frisca
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri gelatina alimentara

  Pentru decor  

  • cateva zmeurici
  • gelatina pentru tarte
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa cu zmeura:

Pentru blatul retetei de prajitura cu zmeura am procedat asa :


Blatul este blatul meu cel vechi, cu ceva crantanitor.


Se topeste untul, se sfarama biscuitii, se rade lamaia si se stoarce apoi zeama din ea. Se amesteca biscuitii cu zeama de lamaie si cu coaja rasa, se adauga untul topit, iar la sfarsit, se adauga cerealele. Se tapeteaza tava cu folie aimentara apoi se pune compozitia de biscuiti si se niveleaza cu o lingura.Se lasa in frigider sa se racoreasca.


Intre timp se paseaza in robot cam 3/4 din zmeura cu zaharul si crema de branza. Din restul de zmeura se pastreaza cateva pentru decor iar ce ramane se aseaza peste blatul din tava. Gelatina inmuiata 5 minute in apa se incalzeste putin in cuptorul cu microunde, apoi se incorporeaza in fir subtire in crema de branza cu zmeura. Se lasa la frigider cateva minute, apoi se adauga in tava peste blat. Se lasa la rece 2-3 ore, apoi se decoreaza si se portioneaza, fiind gata de servit.


O prajitura cu zmeura care trebuie incercata macar o data

 

TIPS-URI

1

de data asta am sfaramat biscuitii in robotul de bucatarie

2

nu am avut 2-3 ore la dispozitie pentru racit si inchegat prajitura ca mi s-au anuntat musafiri, asa ca am pus-o in congelator cam 1 ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

05.10.2011, 20:39

cum de am lipsit la bunaciunea asta?

anomisana 1

07.10.2011, 14:18

la cat de multe retete apar pe aici, era normal sa mai scapi cate una

anomisana 1

07.10.2011, 14:19

Oana, multumesc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii