Prajitura racoroasa cu zmeura

de anomisana in Prajituri, 8 Aug 2011 | 3709 vizualizari

 

Aproape a trecut sezonul fructelor de padure si eu nu am facut o prajitura cu zmeura. Asa ca, in forma fiind si cu pofta de ceva bun, ma apuc de prajitura cu zmeura.

 

INGREDIENTE

Pentru blat  

  • 150 g biscuitisimpli
  • 100 g cereale cu musli
  • 250 g unt
  • o lamaie
  • zahar vanilat

  Pentru crema  

  • 500 g crema de branza
  • 500 g zmeura
  • 1 plic praf de frisca
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri gelatina alimentara

  Pentru decor  

  • cateva zmeurici
  • gelatina pentru tarte
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa cu zmeura:

Pentru blatul retetei de prajitura cu zmeura am procedat asa :


Blatul este blatul meu cel vechi, cu ceva crantanitor.


Se topeste untul, se sfarama biscuitii, se rade lamaia si se stoarce apoi zeama din ea. Se amesteca biscuitii cu zeama de lamaie si cu coaja rasa, se adauga untul topit, iar la sfarsit, se adauga cerealele. Se tapeteaza tava cu folie aimentara apoi se pune compozitia de biscuiti si se niveleaza cu o lingura.Se lasa in frigider sa se racoreasca.


Intre timp se paseaza in robot cam 3/4 din zmeura cu zaharul si crema de branza. Din restul de zmeura se pastreaza cateva pentru decor iar ce ramane se aseaza peste blatul din tava. Gelatina inmuiata 5 minute in apa se incalzeste putin in cuptorul cu microunde, apoi se incorporeaza in fir subtire in crema de branza cu zmeura. Se lasa la frigider cateva minute, apoi se adauga in tava peste blat. Se lasa la rece 2-3 ore, apoi se decoreaza si se portioneaza, fiind gata de servit.


O prajitura cu zmeura care trebuie incercata macar o data

TIPS-URI

1

de data asta am sfaramat biscuitii in robotul de bucatarie

2

nu am avut 2-3 ore la dispozitie pentru racit si inchegat prajitura ca mi s-au anuntat musafiri, asa ca am pus-o in congelator cam 1 ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

05.10.2011, 20:39

cum de am lipsit la bunaciunea asta?

anomisana 1

07.10.2011, 14:18

la cat de multe retete apar pe aici, era normal sa mai scapi cate una

anomisana 1

07.10.2011, 14:19

Oana, multumesc.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea