Pasca cu branza si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 5 Mai 2013 | 12532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 100 g unt
  • 2 lg zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pt. umplutura:
  • 600g branza de vaci
  • 6-7 lg zahar pudra
  • 5 oua
  • 1 pahar cu smantana
  • Pt. glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3-4 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si ciocolata:

Aluatul: Se amesteca bine untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca in continuare pana devine compozitia cremoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana devine un aluat omogen si elastic. Se lasa 20 de minute sa se odihneasca.


Umplutura: Se mixeaza branza cu smantana si zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare.


Se intinde aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, imbracand si peretii acesteia. Se toarna compozitia de branza dupa care se da la cuptor timp de 10 minute la foc tare iar apoi la foc potrivit pt 45-50 minute sau pana este gata (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit in tava.


Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu laptele (adevarul e ca am pus lapte dupa ochi), se lasa un pic sa se racoreasca dupa care se toarna peste pasca in mijloc de unde se va prelinge pana pe margini.


Se da la rece pana se intareste ciocolata dupa care se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste rece si cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

iri_iri 1

21.11.2013, 10:56

ce bun trebuie sa fie?

Ligia Bxl 1

21.11.2013, 12:43

mmmmm ce bunatateeee

tanyapatap 1

21.11.2013, 15:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandina