Minieclere cu glazura de ciocolata

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 3125 vizualizari

 

Chiar daca avem deja o varsta,parca cateodata mai simtim nevoia si sa ne jucam si ce ocazie e mai buna decat cu putina maiestrie in ale bucatariei,sa incercam sa creem ceva delicios pentru cei dragi dar care sa ne lasa si noua impresia ca …ne-am jucat ,cu acest gand am pornit hotarata spre bucatarie,unde,dupa ceva vreme au iesit din imaginatie si ceva ajutor (inspiratie de la altii mai buni) niste super minieclere a caror reteta se regasete mai jos:

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru gogoselele (eclere) de
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 gr faina alba
  • 6 oua
  • Facem si o crema de …Ness la ele sa fie mai gustoase si avem nevoie de:
  • 3 oua,
  • 1lingura de ness
  • 4 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • 12 linguri de zahar
  • 50 gr unt.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere cu glazura de ciocolata:

Mod de preparare gogosele:

Intr-o oala se pun la foc uleiul si apa,cand incep sa fiarba,se pune faina,se amesteca bine,pana cand faina se desprinde de pe vas. Lasam totul sa se raceasca si apoi,adaugan unul, cate unul ouale amestecand continuu. Se ia apoi aluatul, (optional se poate pune intr-un pos sau o punga taiata la un capat) se poate si fara,direct cu o lingura in tava de copt,se fac forme de ce marime doriti (la mine sunt minieclere,dar se pot face si mai mari),si le dam la copt pentru 15-20 minute.

Odata coapte toate formele,le lasam la racit si apoi le taiem (daca la mijloc este aluat mai mult se poate scoate ca sa facem loc cremei) si le umplem cu ce crema dorim.Se poate face si o budinca ,care odata racita se poate folosi ca si umplutura de eclere.

La ornat am folosit glazura la plic de la DrQetker,cea care se incalzeste in apa cu tot cu ambalaj,se taie apoi la un capat si ornam:)

La mine au iesit asa cum se vede in poza,insa …se poate si mai bine de atat:)

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si frisca