Minieclere cu glazura de ciocolata

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 1099 vizualizari

 

Chiar daca avem deja o varsta,parca cateodata mai simtim nevoia si sa ne jucam si ce ocazie e mai buna decat cu putina maiestrie in ale bucatariei,sa incercam sa creem ceva delicios pentru cei dragi dar care sa ne lasa si noua impresia ca …ne-am jucat ,cu acest gand am pornit hotarata spre bucatarie,unde,dupa ceva vreme au iesit din imaginatie si ceva ajutor (inspiratie de la altii mai buni) niste super minieclere a caror reteta se regasete mai jos:

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru gogoselele (eclere) de
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 gr faina alba
  • 6 oua
  • Facem si o crema de …Ness la ele sa fie mai gustoase si avem nevoie de:
  • 3 oua,
  • 1lingura de ness
  • 4 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • 12 linguri de zahar
  • 50 gr unt.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere cu glazura de ciocolata:

Mod de preparare gogosele:


Intr-o oala se pun la foc uleiul si apa,cand incep sa fiarba,se pune faina,se amesteca bine,pana cand faina se desprinde de pe vas. Lasam totul sa se raceasca si apoi,adaugan unul, cate unul ouale amestecand continuu. Se ia apoi aluatul, (optional se poate pune intr-un pos sau o punga taiata la un capat) se poate si fara,direct cu o lingura in tava de copt,se fac forme de ce marime doriti (la mine sunt minieclere,dar se pot face si mai mari),si le dam la copt pentru 15-20 minute.


Odata coapte toate formele,le lasam la racit si apoi le taiem (daca la mijloc este aluat mai mult se poate scoate ca sa facem loc cremei) si le umplem cu ce crema dorim.Se poate face si o budinca ,care odata racita se poate folosi ca si umplutura de eclere.


La ornat am folosit glazura la plic de la DrQetker,cea care se incalzeste in apa cu tot cu ambalaj,se taie apoi la un capat si ornam:)


La mine au iesit asa cum se vede in poza,insa …se poate si mai bine de atat:)


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

17.06.2013, 08:33

papabundetot 1

17.06.2013, 09:12

Sim0na 1

17.06.2013, 14:06

Bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32