Minitarte cu cirese

de Julie in Prajituri, 7 Iun 2010 | 5897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • o jumatate lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
  • 300-350 g faina
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • un plic de budinca
  • 350 g lapte dulce
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • PENTRU DECOR:
  • 0.5 kg cirese
  • o cana apa
  • o cana zahar
  • frunze de menta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu cirese:

Spalam ciresele ,le rupem coditele si le scoatem samburii.
Din o cana cu zahar si o cana cu apa  fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi oprim focul.
Lasam ciresele sa se raceasca in sirop.

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Din aluatul potrivit de moale intindem o foaie mai groasa si taiem  forme rotunde.

Ungem formele de tarte cu ulei si le tapetam cu faina, apoi le garnisim cu aluat.Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita. Dam la cuptor pentru 15-20min.

Intru-un vas punem laptele cu praful de budinca si zaharul . Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul si esenta. Cu aceasta budinca umplem mintartele.

Deasupra repartizam ciresele pe care le scoatem  inainte din sirop si le lasam putin sa se scurga. Putem stropi fiecare tarta cu cateva picaturi din siropul in care au stat ciresele.

Decoram cu frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de visine🍒🍒🍒

de Caty 2

la 16:42

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici