Prajitura cu prune

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 3 Feb 2013 | 1364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat I:
  • 150 gr. făină,
  • 100 gr. unt,
  • 100 gr. zahar,
  • 1 ou,
  • 1 praf de sare.
  • Umplutura:
  • 400 gr. prune cantarite dupa ce le-am spalat si le-am scos samburii,
  • cate un varf de lingurita de zahar tos pentru fiecare jumatate de pruna.
  • Blat II:
  • 3 linguri de faina,
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 oua.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Pentru primul blat, taiem untul rece cubulete, apoi il amestecam cu faina, zaharul si oul. Framantam rapid pana untul s-a topit si s-au omogenizat toate ingredientele. Formam o bila din aluat, o infasuram in folie de plastic si o lasam la frigider pentru o jumatate de ora.


Spalam prunele si le taiem pe jumatate.


Pentru al doilea blat, separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugam pe rand si lingurile de faina. Separat batem spuma albusurile si incorporam in acestea mixul de galbenusuri.


Intindem o foaie din primul blat de marimea tavii in care vrem sa coacem prajitura. O asezam in tava si asezam deasupra jumatatile de prune in care adaugam si cate putin zahar.


Introducem tava in cuptor pentru 15 minute, apoi turnam peste prune si blatul II. Introducem iarasi tava in cuptor si mai lasam la copt pana se rumeneste usor la suprafata.


Cand este gata, lasati prajitura la racit (daca aveti rabdare :-) ), taiati-o cubulete, presarati zahar pudra si rasfatati-va papilele gustative!!!


Enjoy!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bucataras 1

05.02.2013, 18:49

Elena, bine ai venit in siteul cu cea mai vesela comunitate culinara. Aici este locul in care guverneaza zimbetul si vorba buna

Bucatardinpasiune 1

05.02.2013, 19:12

Emymyly 1

15.07.2013, 01:24

Ador prajiturile cu fructe

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu prune