Minitarte cu spanac

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2012 | 1458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 5 tarte avem nevoie de :
  • 180 g faina alba,
  • 90 g unt (eu am pus 50 g unt si 40 g untura ca asa am avut in casa),
  • 2 linguri apa rece,
  • un praf de sare,
  • 150 g spanac ( eu am avut pus la congelator),
  • 50 g cascaval,
  • 1 ou,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • sare,piper sau vegeta
  • +
  • 1ou pt uns
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu spanac:

Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat nisipos. In acest moment adaugam 2 linguri apa rece si framantam pana obtinem un aluat "prins". Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute,timp in care pregatim umplutura.


Intr-un bol, amestecam spanacul cu oul,cascavalul ras, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust (sau vegeta).


Dupa cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de cca 3 mm grosime. Decupam 10 cercuri (cat formele de tarta). Ungem formele de tarta cu putin ulei, punem in fiecare forma cate un cerc pe care il apasam usor, pentru a se mula pe forme. In fiecare forma punem cateva boabe de fasole si dam tartele la cuptor pentru 15 minute. Dupa 15 minute, scoatem tartele le umplem cu umplutura de spanac si asezam capacele, apasand usor pe margini. Le ungem cu ou si le dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana se rumenesc frumos.


Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

06.05.2012, 21:44

Ce frumoase sunt

alba_zori 1

07.05.2012, 17:37

si mie imi plac foarte mult,si am si eu forme la fel,doar ca trebuie sa le mananci pe toate intr-o zi ca spanacul se oxideaza vorba batranilor,o fi adevarat?oricum sant buuuune si frumoase

mimmi 1

09.05.2012, 12:19

Multumesc frumos !
Alba_zori,nu trebuie sa le mananci in ziua in care le faci,noua chiar ne-au ramas 2 bucati pentru a doua zi si aratau la fel de bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu salata de vinete