Minitarte cu spanac

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2012 | 4576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 5 tarte avem nevoie de :
  • 180 g faina alba,
  • 90 g unt (eu am pus 50 g unt si 40 g untura ca asa am avut in casa),
  • 2 linguri apa rece,
  • un praf de sare,
  • 150 g spanac ( eu am avut pus la congelator),
  • 50 g cascaval,
  • 1 ou,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • sare,piper sau vegeta
  • +
  • 1ou pt uns
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu spanac:

Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat nisipos. In acest moment adaugam 2 linguri apa rece si framantam pana obtinem un aluat "prins". Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute,timp in care pregatim umplutura.

Intr-un bol, amestecam spanacul cu oul,cascavalul ras, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust (sau vegeta).

Dupa cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de cca 3 mm grosime. Decupam 10 cercuri (cat formele de tarta). Ungem formele de tarta cu putin ulei, punem in fiecare forma cate un cerc pe care il apasam usor, pentru a se mula pe forme. In fiecare forma punem cateva boabe de fasole si dam tartele la cuptor pentru 15 minute. Dupa 15 minute, scoatem tartele le umplem cu umplutura de spanac si asezam capacele, apasand usor pe margini. Le ungem cu ou si le dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana se rumenesc frumos.

Pofta Buna !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

06.05.2012, 21:44

Ce frumoase sunt

alba_zori 1

07.05.2012, 17:37

si mie imi plac foarte mult,si am si eu forme la fel,doar ca trebuie sa le mananci pe toate intr-o zi ca spanacul se oxideaza vorba batranilor,o fi adevarat?oricum sant buuuune si frumoase

mimmi 1

09.05.2012, 12:19

Multumesc frumos !
Alba_zori,nu trebuie sa le mananci in ziua in care le faci,noua chiar ne-au ramas 2 bucati pentru a doua zi si aratau la fel de bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Discuri din parmezan