Mini-tort cu kiwi

de Dulceatadetrandafiri in Torturi, 9 Apr 2011 | 4069 vizualizari

 

Un desert cremos, racoritor si proaspat.

 

INGREDIENTE

Pentru 5 mini-torturi:
  • 300 gr branza de vaci slaba
  • 200 de gr de fursecuri de diferite sortimente (dar fara umplutura)
  • 80 gr unt
  • 4 oua
  • 2 plicuri de gelatina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • o lingura de cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 6 kiwi sau mai multe
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tort cu kiwi:

Intai de toate, inarmeaza-te cu trei sticle de plastic de 2 L. Tai din ele, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, cinci forme cat mai egale, de aprox. 9 cm latime, ce vor deveni peretii "detasabili" ai fiecarui tort. Fiecare forma de plastic o asezi intr-o farfurie, iar pe fundul fiecarei farfurii presezi cu o lingura compozitia rezultata din amestecul fursecurilor cu cacaua si untul topit (la bain-marie). Pui farfuriile la frigider si te apuci de crema.

Albusurile le bati spuma impreuna cu zaharul tos. Intr-o oala pusa la bain-marie amesteci galbenusurile oualelor cu zaharul pudra si cel vanilat, nu prea mult ca sa nu se inchege galbenusurile. Adaugi branza de vaci si albusurile batute spuma, gelatina pregatita dupa instructiuni (dar cu foarte putina apa), amesteci bine si torni peste baza de fursecuri. Lasi la frigider cateva ore inainte de a servi desertul.

Cand vine momentul servirii lui, cu o foarfeca tai "inelul" de plastic din jurul prajiturii si il dezlipesti cu grija. Daca gelatina e bine inchegata, plasticul va iesi fara probleme, trebuie doar sa actionezi delicat.

Tai trei kiwi in jumatati stelate si folosesti cinci dintre ele pe post de ornament principal. Restul fructelor le tai felii si decorezi dupa plac. Poti servi cu frisca si fructe de kiwi taiate separat pentru cei care doresc un supliment. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tort cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

11.04.2011, 08:59

adry88 1

01.06.2011, 10:54

delicios

Bya Ralu 1

02.07.2013, 21:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort mascarpone