Minitort Tiramisu

de laura_n in Torturi, 14 Feb 2016 | 1813 vizualizari

 

Azi e ziua declarata a indragostitilor, dar nu despre asta as vrea sa va vorbesc. Cand eram mai copila, imi placea si mie ziua asta, dar s-a plastifiat prea mult.
In fine, piticul meu de 5 ani imi spunea ieri: "mami, maine e ziua indragostitilor", mi s-a parut atat de scump si nevinovat, si imi mai amintesc cum imi spune mereu ca el se va casatori cu mine :))
Asa ca, astazi si maine si poimaine si pentru totdeauna, este vorba despre dragoste, si despre destine unite, eu cu tati, tati cu mine, noi si copiii, legaturi atat de puternice.
Revenind la acest tortulet, nu este primul tiramisu pe care il fac sau savurez, dar este de departe cel mai bun. Pur si simplu ti se lipeste lingurita intre cerul gurii si limba si nu ii mai poti da drumul, decat ca sa poti savura alta bucatica de tort.
Nu vreau sa cunosc, sa aflu pareri contradictorii despre cum acesta este sau nu este tiramisu, cert este si va spun sincer, acest desert este tira mi su! :))

 

INGREDIENTE

  • 2 blaturi mici:
  • 60 gr unt
  • 1 praf sare
  • 2 linguri zahar brut
  • 2 oua de gaina
  • 2 lg cu varf faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar amaretti
  • 1vrf. cutit bicarbonat
  • 1 vrf. lingurita praf copt
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brut
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingura whisky
  • 1 lingurita zahar amaretti
  • 20 gr unt
  • Frisca
  • 200 gr smantana naturala 30%
  • 1 lingura zahar pudra
  • Glazura/ bordura
  • 200 gr ciocolata neagra
  • Insiropat
  • 1 cafea tare
  • Ornat
  • pudra cacao
  • bomboane de ciocolata
  • In plus
  • 4 cuburi turta dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitort Tiramisu:

Pornim cuptorul.


Pregatim doua forme de minitorturi, asezam hartie de copt in interior.


Mixam untul moale, un praf de sare si zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou, mixam pana la incorporare. Adaugam cacaoa, bicarbonatul apoi faina si praful de copt. Radem un cubulet de turta dulce, incorporam pesmetul in compozitie. Omogenizam, turnam compozitia in cantitati egale in cele doua forme, Punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de 25 -30 minute. Scoatem apoi, lasam sa se raceasca de tot, indepartam hartia de copt.


Doua galbenusuri le mixam cu doua linguri de zahar, transferam compozitia pe baie de aburi si lasam sa se lege o crema densa. Dam deoparte, incorporam branza mascarpone, si la final adaugam un cub de 20 gr unt. Adaugam taria, zaharul aromatizat si omogenizam. Dam la rece.


Pentru unul dintre tortulete, din cele doua albusuri ramase, le-am mixat bine ca pe bezea, am adaugat pesmentul de la turta dulce ramasa si am copt totul intr-o tava identica. Dupa ce s-a copt, am scos-o si am lasat-o la racit.


Pregatim o cafea naturala, un pic mai concentrata, fara zahar o prefer eu.


Mixam smantana rece, adaugam zaharul pudra si dam la rece.


Taiem blatul in doua straturi. Insiropam bine cu cafeaua rece, adaugam crema. Pentru al doilea tortulet, am inclus stratul de bezea cu turta dulce intre straturile de crema.


Incheiem cu un strat de blat. Ornam cu frisca rece, pudram cu cacao.


Pentru glazura sau bordura, topim ciocolata simplu. Va capata un aspect mat, cand se va intari.


Ornam cu bomboane de ciocolata, pudra de cacao si dam la rece pana la servire.


Concluzia, avem un blat extra fraged, insiropat cu cafea, crema fina cu whisky, frisca delicata.


Perfect! Nu pentru ziua lui Valentin, ci pentru ziua noastra de duminica in familie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (31)

T I M E A 1

17.02.2016, 19:45

minunat arata

dantes 1

18.02.2016, 07:40

delicios!

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 14:48

o minunatie Laurici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Mini Pavlova