Desert tort cu blat de ciocolata si crema de mascarpone

de Adele in Torturi, 22 Mar 2017 | 787 vizualizari

 

Nu am reusit sa il fac asa frumos, dar e super gustos.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri cu amidon de porumb
  • 20 gr unt
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri cacacao amara
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 250 gr de mascarpone
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml frisca
  • Sirop:
  • 100 ml de cafea fara cafeina
  • Decor:
  • Ciocolata
  • Frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de ciocolata si crema de mascarpone:

Se pregateste blatul, se pune ciocolata la topit, pe baie de aburi cu untul, se lasa la racit. Intre timp, se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar pana devin spuma, se incorporeaza faina, cacaua si praful de copt, se amesteca bine si se incorporeaza ciocolata racita; la final, se adauga albusurile si se amesteca de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Se pune intr-o tava rotunda (daca tava este mai mica, blatul va fi mai inalt), tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, (eu dupa 10 minute, am acoperit cu folie de aluminiu ca sa nu se arda deasupra) pentru 20-25 minute.


Crema: pe baie de aburi, se mixeaza galbenusurile cu zahar, pana devin spuma, se adauga mascarponele si se amesteca bine, dupa care se mixeaza albusurile spuma si frisca, dupa care se incorporeaza cu crema, se amesteca pana devine omogena. Se lasa la racit macar 30 de minute.


Blatul se taie in trei parti, partile mai mari si egale se pun deoparte, partea ramasa se faramiteaza pe o farfurie. Pe un platou, se asaza prima parte de blat, se insiropeaza cu cafea, se pune jumatate din crema, deasupra se asaza blatul sfaramat si bucati de ciocolata, se pune ultima parte de crema si ultimul blat, se insiropeaza si se da la rece. Apoi se decoreaza cu ciocolata si frisca. Poate fi servit dupa cateva ore.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si cafea normala sau alt sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de ciocolata si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Adele 1

27.03.2017, 21:20

Multumesc

noiinbucatarie 1

31.03.2017, 10:44

Delicios!

Adele 1

04.04.2017, 19:58

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata