Desert tort cu blat de ciocolata si crema de mascarpone

de Adele in Torturi, 22 Mar 2017 | 4263 vizualizari

 

Nu am reusit sa il fac asa frumos, dar e super gustos.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri cu amidon de porumb
  • 20 gr unt
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri cacacao amara
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 250 gr de mascarpone
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml frisca
  • Sirop:
  • 100 ml de cafea fara cafeina
  • Decor:
  • Ciocolata
  • Frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de ciocolata si crema de mascarpone:

Se pregateste blatul, se pune ciocolata la topit, pe baie de aburi cu untul, se lasa la racit. Intre timp, se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar pana devin spuma, se incorporeaza faina, cacaua si praful de copt, se amesteca bine si se incorporeaza ciocolata racita; la final, se adauga albusurile si se amesteca de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Se pune intr-o tava rotunda (daca tava este mai mica, blatul va fi mai inalt), tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, (eu dupa 10 minute, am acoperit cu folie de aluminiu ca sa nu se arda deasupra) pentru 20-25 minute.

Crema: pe baie de aburi, se mixeaza galbenusurile cu zahar, pana devin spuma, se adauga mascarponele si se amesteca bine, dupa care se mixeaza albusurile spuma si frisca, dupa care se incorporeaza cu crema, se amesteca pana devine omogena. Se lasa la racit macar 30 de minute.

Blatul se taie in trei parti, partile mai mari si egale se pun deoparte, partea ramasa se faramiteaza pe o farfurie. Pe un platou, se asaza prima parte de blat, se insiropeaza cu cafea, se pune jumatate din crema, deasupra se asaza blatul sfaramat si bucati de ciocolata, se pune ultima parte de crema si ultimul blat, se insiropeaza si se da la rece. Apoi se decoreaza cu ciocolata si frisca. Poate fi servit dupa cateva ore.

TIPS-URI

1

Se poate folosi si cafea normala sau alt sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de ciocolata si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Oreo de Ziua Romaniei