Inima cu mousse ciocolata si visine

de Lavinia in Torturi, 26 Iun 2014 | 6817 vizualizari

 

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 75 g faina
  • 15 g cacao
  • 1 lgta praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie

Sirop:

  • 100 ml sirop de visine
  • 80 ml apa
  • 1 lgta esenta de rom

Mousse de ciocolata:

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml apa fiarta
  • 200 ml frisca lichida
  • 1/2 plic gelatina

Jeleu de visine:

  • 200 g visine fara samburi
  • 200 ml sirop de visine
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon
  • 50 ml apa

Decor:

  • frisca
  • visine cu codite
  • ciocolata topita
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima cu mousse ciocolata si visine:

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat 3-4 minute pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat galbenusurile si treptat uleiul mixand usor la viteza mica.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si cacaua.

Am adaugat mixul uscat,in 2-3 transe peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

La final am adaugat cateva picaturi de esenta de vanilie.

Am tapetat tava cu unt si faina si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.(testul scobitorii)

Am lasat blatul la racit apoi l-am taiat in 2.

Mousse de ciocolata:

Am pus ciocolata pe baie de aburi pana s-a topit uniform.

Peste ciocolata am pus galbenusurile si apa fiarta amestecand energic pana am obtinut o crema fina si lucioasa.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi am adaugat treptat zaharul mixand bine pana s-a topit complet zaharul.

Separat,in alt bol am mixat frisca tare.

Gelatina am hidratat-o in 3 linguri de apa rece timp de 5 minute.

Am topit gelatina si am pus-o peste ciocolata.

Am adaugat treptat din albusuri peste ciocolata,amestecand usor,cu miscari largi pana le-am incorporat bine.

La fel am procedat si cu frisca.

Am amestecat siropul de visine cu esenta de rom si apa si am insiropat primul blat.

Am pus in jurul blatului un inel detasabil in forma de inima.

Peste blat am pus crema si am nivelat.

Am acoperit cu al doilea blat insiropat si am dat tortul la rece pana s-a intarit crema.(3-4 ore)

Jeleu de visine:

Intr-o craticioara am pus visinele ,zaharul si siropul de visine.

Le-am pus pe foc pana au atins punctul de fierbere.

Am dizolvat amidonul in apa rece si l-am turnat peste visine amestecand continuu pana s-a ingrosat ca o budinca.

Am lasat 10 minute jeleul la rece apoi l-am turnat peste tort.

Am dat din nou la rece pana s-a intarit si jeleul.

Am scos cu grija inelul detasabil si am decorat tortul cu frisca,visine si putina ciocolata topita.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava in forma de inima de aprox 25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima cu mousse ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (28)

laura_n 1

29.06.2014, 14:19

apetisant

Lavinia 1

29.06.2014, 14:44

Raluca57 1

14.07.2014, 13:21

L-am facut! Bun, satios! Data viitoare voi folosi ciocolata super-dark sau voi reduce din zahar. Multumesc de reteta, Raluca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Dobos