Inima cu mousse ciocolata si visine

de Lavinia in Torturi, 26 Iun 2014 | 4308 vizualizari

 

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 75 g faina
  • 15 g cacao
  • 1 lgta praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie

Sirop:

  • 100 ml sirop de visine
  • 80 ml apa
  • 1 lgta esenta de rom

Mousse de ciocolata:

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml apa fiarta
  • 200 ml frisca lichida
  • 1/2 plic gelatina

Jeleu de visine:

  • 200 g visine fara samburi
  • 200 ml sirop de visine
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon
  • 50 ml apa

Decor:

  • frisca
  • visine cu codite
  • ciocolata topita
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima cu mousse ciocolata si visine:

Blat:


Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat 3-4 minute pana am obtinut o bezea tare.


Am adaugat galbenusurile si treptat uleiul mixand usor la viteza mica.


Faina am amestecat-o cu praful de copt si cacaua.


Am adaugat mixul uscat,in 2-3 transe peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.


La final am adaugat cateva picaturi de esenta de vanilie.


Am tapetat tava cu unt si faina si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.(testul scobitorii)


Am lasat blatul la racit apoi l-am taiat in 2.


Mousse de ciocolata:


Am pus ciocolata pe baie de aburi pana s-a topit uniform.


Peste ciocolata am pus galbenusurile si apa fiarta amestecand energic pana am obtinut o crema fina si lucioasa.


Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi am adaugat treptat zaharul mixand bine pana s-a topit complet zaharul.


Separat,in alt bol am mixat frisca tare.


Gelatina am hidratat-o in 3 linguri de apa rece timp de 5 minute.


Am topit gelatina si am pus-o peste ciocolata.


Am adaugat treptat din albusuri peste ciocolata,amestecand usor,cu miscari largi pana le-am incorporat bine.


La fel am procedat si cu frisca.


Am amestecat siropul de visine cu esenta de rom si apa si am insiropat primul blat.


Am pus in jurul blatului un inel detasabil in forma de inima.


Peste blat am pus crema si am nivelat.


Am acoperit cu al doilea blat insiropat si am dat tortul la rece pana s-a intarit crema.(3-4 ore)



Jeleu de visine:


Intr-o craticioara am pus visinele ,zaharul si siropul de visine.


Le-am pus pe foc pana au atins punctul de fierbere.


Am dizolvat amidonul in apa rece si l-am turnat peste visine amestecand continuu pana s-a ingrosat ca o budinca.


Am lasat 10 minute jeleul la rece apoi l-am turnat peste tort.


Am dat din nou la rece pana s-a intarit si jeleul.


Am scos cu grija inelul detasabil si am decorat tortul cu frisca,visine si putina ciocolata topita.


 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava in forma de inima de aprox 25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima cu mousse ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

laura_n 1

29.06.2014, 14:19

apetisant

Lavinia 1

29.06.2014, 14:44

Raluca57 1

14.07.2014, 13:21

L-am facut! Bun, satios! Data viitoare voi folosi ciocolata super-dark sau voi reduce din zahar. Multumesc de reteta, Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si alune