Tort cu crema de ananas si nuca de cocos

de laura_n in Torturi, 21 Mar 2015 | 3853 vizualizari

 

Am experimentat pentru prima data crema cu ananas proaspat. Delicioasa si cu aroma racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 7 oua de tara
  • 7 linguri zahar brut
  •  2 linguri cacao neagra
  •  6 linguri faina
  •  1 praf de sare
  • pentru crema:
  •  700 gr mascarpone
  •  300 gr ciocolata alba
  •  300 gr smantana grasa
  •  1 fruct de ananas copt
  •  50 gr nuca de cocos
  •  1 pahar lapte
  •  50 gr zahar pudra
  • pentru sirop
  •  500 ml apa
  •  fruct de ananas taiat cuburi
  •  4 linguri zahar brut

  • pentru ornat
  •  700 gr smantana grasa
  •  50 gr zahar pudra
  •  200 gr ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ananas si nuca de cocos:

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei.


Pregatim o forma cu hartie de copt. Pornim cuptorul.


Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui mixer sau tel, batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma devine ferma, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile, cate unul, mixam in continuare. Amestecam faina cu cacaoa si o adaugam in compozitia de oua. Amestecam usor cu o spatula pana devine omogena compozitia.


Turnam compozitia in forma de copt si o introducem in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute. Dupa 40 minute, deschidem cuptorul, introducem o scobitoare in mijlocul blatului. Daca iese curata, inseamna ca blatul este copt si il putem scoate din cuptor. Daca nu iese curata, mai lasam blatul la copt pentru inca 5-10 minute. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca un pic, apoi scoatem blatul, desfacem hartia de copt si lasam sa se raceasca complet pe un gratar.


Curatam ananasul, il taiem cuburi. Partile cele mai coapte le punem deoparte si le mixam cu blenderul pana obtinem un piure fin.


Intr-un castron, topim ciocolata alba si apoi o lasam un pic sa se raceasca.


Nuca de cocos o punem la hidratat intr-o cana cu lapte pentru 10-15 minute, apoi o strecuram.


Intr-un vas mai mare, batem smantana cu zahar pana obtinem o frisca ferma.


Branza mascarpone o punem intr-un castron, adaugam laptele scurs de la nuca de cocos si o desfacem pana devine mai fluida. Adaugam ciocolata alba si amestecam pana se incorporeaza bine. Adaugam cate o lingura din frisca pana o incorporam pe toata. IMpartim crema in doua vase. Intr-o jumatate punem piureul de ananas, in cealalta jumatate adaugam nuca de cocos hidratata. Punem cremele la frigider.


Intr-un vas, pe foc, punem 500 ml apa plata, adaugam cateva cuburi (eventual mijlocul taiat cuburi) de ananas si lasam pana incepe sa fiarba, apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba 5-7 minute. Dupa ce a fiert, dam deoparte sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 straturi. In aceeasi forma in care am copt, punem o hartie de copt, apoi un strat de blat. Insiropam cu sirop de ananas, apoi asezam un strat generos de crema cu cocos. Asezam al doilea strat de blat, insiropam, asezam un strat subtire de crema de ananas si presaram cateva cubulete mici de ananas. Punem si restul de crema, obtinand practic un strat de crema la fel de gros ca si precedentul. Incheiem cu ultimul strat de blat, insiropam. Acoperim blatul cu marginile hartiei de copt si dam la frigider pentru minim doua ore.


Smantana grasa o mixam pana cand incepe sa se intareasca, apoi adaugam putin cate putin zaharul pudra. Cand devine destul de ferma, oprim mixatul, altfel riscam sa devina unt.


Scoatem tortul de la frigider, scoatem inelul de la forma de copt, indepartam hartia si il transferam pe un platou sau carton. Il imbracam in frisca si apoi il dam din nou la frigider.


Topim ciocolata neagra si apoi lasam un pic sa se raceasca. Transferam intr-un poche de hartie si ornam tortul. Eu am optat si am facut o mica bordura de ciocolata, restul folosindu-l pentru a scrie la multi ani.


Dam tortul la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ananas si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

DIANA B 1

29.03.2015, 09:28

Si la ora asta mi-ar placea o felie , doua , trei ...

gaby_gabytza 1

29.03.2015, 22:03

jolygina 1

11.05.2016, 17:34

Ce frumos este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata "Dots" cu visine din alcool