Morcov marinat in stil coreean

de anisoara in Mancaruri de post, 28 Feb 2010 | 35223 vizualizari

 

Dupa aceasta receta se pot prepara urmatoarele legume: sfecla rosie, bostanei, ardeiul dulce cu morcov impreuna, ridichea neagra , varza.
Deasemenea se poate prepara si vinata, numai ca dupa ce o dati prin razatoare mai mascata sau lo taiati in feliute subtiri -o prajiti cu uleiul timp de 5-8 minute. In rest , toate erapele recetei le repetati. Puteti sa preparati cantitati mai mari si sa le pastrati in borcane de sticla la rece pina la 10 zile. Pentru masa de sarbatoare puteti sa preparati aceasta receta cu diferite legume si sa le serviti in asorti la masa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de morcov,
  • 1 lingura masa de zahar,
  • 1 lingura de masa de sare,
  • 0.5 lingurita de ardei negru macinat sau ardei rosu macinat sau in proprotie de 50m la 50 dar sa fie numai 0.5 lingurita
  • 4 linguri de masa de otet de masa  
  • 1 lingurita de coriandru
  •  1 capatina mijlocie  de usturoi
  • 0.5 de pahar de ulei 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Morcov marinat in stil coreean:

Se da prin razatoare speciala morcovul de-a lungul lui , se adauga sarea si se amesteca bine. Se lasa pa 15 minute deoparte.


Apoi se presara coriandrul si piperul , se amesteca si se lasa sa se marineze inca vreo 2 minute.


Departe in tigaie se prajeste pina se rumeneste o ceapa taiata mascat cu tot uleiul. Se inlatura ceapa toata. Se toarna peste uleiul ferbinte zaharul si otetul se amesteca pina se toreste zaharul si se toarna in stare ferbinte peste morcov.Se amesteca bine si se lasa vre-15 minute.

Dupa aceia se adauga usturoiul pisat ( optional) si amestecati bine.

Se da la rece pentru minim 2 ore. Se poate servi ca salata , ca gustare la masa, in combinatie cu carne preparata la gratar, cu cartofi copti sau piureu.


am expus razatoarea pentru ras morcov , ea este cumparata de la piata de la un mester, nu din retea , pentru ca toate ca au fost cumaparate de mine dinretea sau ros repede. aceasta cred ca este facuta dintr-un metal mai puternic si imi serveste de 4 ani de zile. Acea razatoare de culoare mai intunecata are zimtii in partea de sus mai ingusti si se foloseste pentru rasul la morcov, cea de culoare mai deschisa este pentru ras varza bostaneii , vinata , are o latime mai mare la zimti. sper ca am lamurit pe intelese . deasemnea in razatoarele de la Berner , tot sunt asa cutite.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Morcov marinat in stil coreean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (5)

gospodinadecriza 1

28.02.2010, 20:51

Vezi, Anisoara, e o razatoare speciala, cred, ce aveti voi. Voi incerca si eu pe o razatoare rotunda...
Multumesc mult!

Denean 1

31.07.2015, 04:31

reteta originala contine : condimente sare ,coriandru,piper rosu paprika,zahar,piper negru,piper rosu chlli, ienihabar,. un 1 1/2 kg morcov corean,otet,ulei,zahar,usturoi. restul este corect.

diaconta 1

31.07.2015, 09:09

Denean,bun venit!
Bune precizarile dar te asteptam cu retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!