Mreana la tava

de mihaelar63 in Peste, 30 Oct 2014 | 21881 vizualizari

 

Pana acum n-am avut ocazia sa mai mananc mreana. Acum stiu de ce este denumita si regina raului de catre pescari. Mreana are o carne buna mai dulcie si mai densa decat cea a crapului. Mreana mea a avut cam 3 kg si am preparat jumatate din ea. Jumatatea cu coada:D

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg mreana
  • 1 gogosar
  • 6 catei usturoi
  • 100 gr slanina afumata
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml vin alb
  • pasta Harissa[pasta cu ardei iute rosu , usturoi , coriandru si chimen ]
  • ceapa verde
  • lamaie
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mreana la tava:

Pestele curatat  si spalat l-am  crestat pe spate si l-am pus intr-o tava teflonata .

Curatati, spalati si feliati gogosarul si usturoiul .

Am sarat pestele , l-am uns cu pasta Harissa si in fiecare crestatura am pus o feliuta de usturoi , una de gogosar si una de slaninuta afumata .

Am dat pestele la rece in frigider cateva ore .

La preparare am turnat deasupra vinul alb si am stropit cu ulei de masline .

Am pus pestele la cuptorul incalzit . In maximum 30 minute este rumenit .

Am servit mreana la tava cu lamaie si verdeata.

TIPS-URI

1

Langa peste merge bine un pahar de vin alb .

2

Harissa este o pasta din ardei iute rosu amestecat cu condimente diverse : usturoi , coriandru , chimen.Este denumit si condimentul national tunisian . Este mult folosita in tarile magrebien, nordul Africii .

3

ATENTIE - icrele de mreana nu se consuma , sunt toxice pentru sanatatea omului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mreana la tava" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cod Bacalhau la cuptor