Mreana la tava

de mihaelar63 in Peste, 30 Oct 2014 | 7026 vizualizari

 

Pana acum n-am avut ocazia sa mai mananc mreana. Acum stiu de ce este denumita si regina raului de catre pescari. Mreana are o carne buna mai dulcie si mai densa decat cea a crapului. Mreana mea a avut cam 3 kg si am preparat jumatate din ea. Jumatatea cu coada:D

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg mreana
  • 1 gogosar
  • 6 catei usturoi
  • 100 gr slanina afumata
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml vin alb
  • pasta Harissa[pasta cu ardei iute rosu , usturoi , coriandru si chimen ]
  • ceapa verde
  • lamaie
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mreana la tava:

Pestele curatat  si spalat l-am  crestat pe spate si l-am pus intr-o tava teflonata .

Curatati, spalati si feliati gogosarul si usturoiul .

Am sarat pestele , l-am uns cu pasta Harissa si in fiecare crestatura am pus o feliuta de usturoi , una de gogosar si una de slaninuta afumata .

Am dat pestele la rece in frigider cateva ore .

La preparare am turnat deasupra vinul alb si am stropit cu ulei de masline .

Am pus pestele la cuptorul incalzit . In maximum 30 minute este rumenit .

Am servit mreana la tava cu lamaie si verdeata.

 

TIPS-URI

1

Langa peste merge bine un pahar de vin alb .

2

Harissa este o pasta din ardei iute rosu amestecat cu condimente diverse : usturoi , coriandru , chimen.Este denumit si condimentul national tunisian . Este mult folosita in tarile magrebien, nordul Africii .

3

ATENTIE - icrele de mreana nu se consuma , sunt toxice pentru sanatatea omului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mreana la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

30.10.2014, 21:23

Panacris 1

29.01.2015, 09:12

ianculubita 1

29.01.2015, 09:33

waw,waw,ce-mi place si ce pofta mi-ai facut!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!