Sprot in sos tomat

de alinutzika in Peste, 7 Oct 2012 | 7089 vizualizari

 

Ador soiul acesta de peste mic, pentru gustul lui, pt faptul ca nu trebuie curatat de solzi, pt ca nu stau cu frica oaselor si pentru ca e foarte ieftin. Sunt deliciosi prajiti in faina, sau simplu, cu sare, sau cu mujdei de usturoi sau, ca azi, in sos tomat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sprot
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei rosii
  • 1 morcov mare
  • 3-4 catei usturoi
  • 500 ml pasta de rosii
  • condimente: sare(daca mai e nevoie, pt ca pestele e sarat), piper,oregano uscat
  • verdeata frunze: patrunjel, telina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sprot in sos tomat:

Pestisorii se spala bine. Persoanele care sunt mai sensibile, pot taia si capul pestisorilor. Eu nu am facut asta. I-am prajit in baie de ulei si i-am scos intr-un castron.


Am calit legumele tocate marunt , la foc mic, in putin ulei. Cand au fost calite, am adaugat pasta de rosii, si am lasat sa fiarba impreuna , la foc mediu, vreo 20 de minute sau pana cand a inceput sa scada sosul si sa se ingroase putin. Intre timp, condimentam. Am adaugat pestele si am mai lasat 10 minute, reducand focul, si amestecand usor din cand in cand. Inainte cu cateva minute de a opri focul, adaugam usturoiul tocat. Oprim focul si adaugam verdeata tocata ff marunt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sprot in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

alinutzika 1

07.10.2012, 21:17

multumesc pt aprecieri!

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 22:59

Bya Ralu 1

12.10.2012, 17:25

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Sprot in sos tomat