Sprot in sos tomat

de alinutzika in Peste, 7 Oct 2012 | 13841 vizualizari

 

Ador soiul acesta de peste mic, pentru gustul lui, pt faptul ca nu trebuie curatat de solzi, pt ca nu stau cu frica oaselor si pentru ca e foarte ieftin. Sunt deliciosi prajiti in faina, sau simplu, cu sare, sau cu mujdei de usturoi sau, ca azi, in sos tomat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sprot
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei rosii
  • 1 morcov mare
  • 3-4 catei usturoi
  • 500 ml pasta de rosii
  • condimente: sare(daca mai e nevoie, pt ca pestele e sarat), piper,oregano uscat
  • verdeata frunze: patrunjel, telina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sprot in sos tomat:

Pestisorii se spala bine. Persoanele care sunt mai sensibile, pot taia si capul pestisorilor. Eu nu am facut asta. I-am prajit in baie de ulei si i-am scos intr-un castron.

Am calit legumele tocate marunt , la foc mic, in putin ulei. Cand au fost calite, am adaugat pasta de rosii, si am lasat sa fiarba impreuna , la foc mediu, vreo 20 de minute sau pana cand a inceput sa scada sosul si sa se ingroase putin. Intre timp, condimentam.  Am adaugat pestele si am mai lasat 10 minute, reducand focul, si amestecand usor din cand in cand. Inainte cu cateva minute de a opri focul, adaugam usturoiul tocat. Oprim focul si adaugam verdeata tocata ff marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sprot in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 22:59

Bya Ralu 1

12.10.2012, 17:25

ce bunatate

Zina SiSirboiu 1

26.01.2019, 16:35

Acum am făcut și eu aceasta reteta, este foarte bună, eu am adăugat un ingredient în plus:2-3catei de usturoi în sosul de marinat. DELICIOS

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sprot prăjit - Hamsii prăjite