Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi

de DinDragostePentruGatit in Peste, 21 Iun 2012 | 1765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 scrumbii;
  • sare.
Marinata
  • 250 ml oţet de 9 grade;
  • 500 ml apă;
  • 3-4 foi de dafin;
  • boabe muştar;
  • piper boabe;
  • 1 legătură leuştean.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi:

Se pregăteşte peştele:


- se curăţă solzii;


- se taie capetele şi cozile;


- se taie rondele de circa 1,5 cm;


- se spală în 2-3 ape;


- se sărează bine peştele, se acoperă şi se ţine la rece timp de 2-3 zile.


După acest timp, se clăteşte din nou pentru a se înlătura excesul de sare.


Se pregăteşte marinata:


- se fierbe apa împreună cu foile de dafin, piper boabe, boabe de muştar; spre final se adaugă oţetul, se mai ţine pe foc câteva clocote;


- se lasă la răcit.


Se aşează scrumbia în borcan; între rândurile de peşte se intercalează frunze de leuştean.


Se toarnă marinata caldă şi se poate servi după 3-4 zile.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

S-a potrivit perfect alături de o porţie de cartofi noi prăjiţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

21.06.2012, 21:22

eu vreau doar cartofiori!

DinDragostePentruGatit 1

21.06.2012, 21:37

Serveste ce doresti, Rocsi.

COSTEO 1

16.04.2013, 13:20

E buna tare! am si eu alta reteta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scrumbie marinata la borcan