Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi

de DinDragostePentruGatit in Peste, 21 Iun 2012 | 1521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 scrumbii;
  • sare.
Marinata
  • 250 ml oţet de 9 grade;
  • 500 ml apă;
  • 3-4 foi de dafin;
  • boabe muştar;
  • piper boabe;
  • 1 legătură leuştean.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi:

Se pregăteşte peştele:

- se curăţă solzii;

- se taie capetele şi  cozile;

- se taie rondele de circa 1,5 cm;

- se spală în 2-3 ape;

- se sărează bine peştele, se acoperă şi se ţine la rece timp de 2-3 zile. 

După acest timp, se clăteşte din nou pentru a se înlătura excesul de sare. 

Se pregăteşte marinata:

- se fierbe apa împreună cu foile de dafin, piper boabe, boabe de muştar; spre final se adaugă oţetul, se mai ţine pe foc câteva clocote;

- se lasă la răcit.

Se aşează scrumbia în borcan; între rândurile de peşte se intercalează frunze de leuştean. 

Se toarnă marinata caldă şi se poate servi după 3-4 zile. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

S-a potrivit perfect alături de o porţie de cartofi noi prăjiţi.

RETETA IN IMAGINI

Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi-0
Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi-1
Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi-2

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

21.06.2012, 21:22

eu vreau doar cartofiori!

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

21.06.2012, 21:37

Serveste ce doresti, Rocsi.

COSTEO

COSTEO 1

16.04.2013, 13:20

E buna tare! am si eu alta reteta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!