Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi

de DinDragostePentruGatit in Peste, 21 Iun 2012 | 3502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 scrumbii;
  • sare.
Marinata
  • 250 ml oţet de 9 grade;
  • 500 ml apă;
  • 3-4 foi de dafin;
  • boabe muştar;
  • piper boabe;
  • 1 legătură leuştean.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi:

Se pregăteşte peştele:


- se curăţă solzii;


- se taie capetele şi cozile;


- se taie rondele de circa 1,5 cm;


- se spală în 2-3 ape;


- se sărează bine peştele, se acoperă şi se ţine la rece timp de 2-3 zile.


După acest timp, se clăteşte din nou pentru a se înlătura excesul de sare.


Se pregăteşte marinata:


- se fierbe apa împreună cu foile de dafin, piper boabe, boabe de muştar; spre final se adaugă oţetul, se mai ţine pe foc câteva clocote;


- se lasă la răcit.


Se aşează scrumbia în borcan; între rândurile de peşte se intercalează frunze de leuştean.


Se toarnă marinata caldă şi se poate servi după 3-4 zile.


Poftă bună!

TIPS-URI

1

S-a potrivit perfect alături de o porţie de cartofi noi prăjiţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

21.06.2012, 21:22

eu vreau doar cartofiori!

DinDragostePentruGatit 1

21.06.2012, 21:37

Serveste ce doresti, Rocsi.

COSTEO 1

16.04.2013, 13:20

E buna tare! am si eu alta reteta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scrumbie marinata la borcan