Mucenici moldovenesti

de Lau in Dulciuri, 8 Mar 2011 | 2324 vizualizari

 

astazi am incercat si varianta asta.nu fiti prea dure este prima data

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • drojdie cat o nuca
  • esenta de portocale
  • coaja de lamaie
  • 300g zahar
  • un varf de sare
  • 600 ml apa
  • 200g nuca pisata

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Se pune faina intr-un lighean, la mijloc se face o gaura unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul, 100 grame zahar, sarea, coaja de lamaie si esenta, 4 linguri de lapte si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic care se lasa o ora la dospit, pana isi dubleaza volumul.


Taiem aluatul bucati si formam bilute din care modelam apoi bastonase. Le rasucim si formam opturi, ii asezam in tava unsa si tapetata, ii ungem cu oul batut cu 2 linguri de lapte, ii dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc.


Intre timp facem siropul din apa si zahar si esenta de portocale (eu am pus coaja de la o portocala la fiert sa fie mai aromati), punem la fiert pana se ingroasa putin


Cand s-au racit putin ii bagam in sirop cam 1 min pe fiecare parte, dupa care ii ungem cu miere de albine sau lapte cum i-am uns eu, presaram nuca deasupra.


Pofta buna


Eu am facut 2 si cu budinca de ciocolata si au iesit super buni

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Lau 1

09.03.2011, 09:58

diva

MIUTA 1

09.03.2011, 18:10

adry88 1

11.06.2011, 16:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti