Mucenici moldovenesti

de miremirc in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 3424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 100 g margarina topita
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lgt rasa de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Uns deasupra :
  • 4 lg miere topita
  • 150 g nuci macinate
  • 1 lgt scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Pregatim maiaua astfel : amestecam drojdia proaspata cu 1 lg de zahar pana se lichefiaza. apoi adaugam putina apa calduta. Lasam sa dospeasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina, si adaugam sarea, zaharul, coaja rasa de lamaie, maia-ua, margarina topita si calduta, apa calduta treptat. Framantam bine , apoi lasam la crescut 1 ora


Aluatul il rasturnam pe masa de lucru , il facem sul si il taiem in mai multe bucati. Fiecare bucata o rulam , o taiem in 2 si facem cifra 8, ca in imaginile de mai jos sau facem modelul de la muceniii moldovenesti de anul trecut.


Asezam mucenicii in tava , ii mai lasam 20 de minute la crescut, apoi ii dam la cuptor pentru 25-30 de minute. Mie mi-au iesit 23 bucati de mucenici. Cine doreste poate face mucenicii mai mari si atunci ocupa fix o tava.


Dupa ce s-au copt, asa fierbinti ii ungem cu miere topita fierbinte si presaram deasupra nuca macinata amestecata cu scortisoara.


Absolut deliciosi . :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miremirc 1

10.03.2012, 10:27

multumesc fetelor !

Sidy 1

10.03.2012, 15:22

Ce-am mai mancat la mucenici zilele astea ! Buni rau

cocolina 1

21.04.2012, 21:14

Foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sfintisori