Desert mucenici moldovenesti

de miremirc in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 4894 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 100 g margarina topita
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Uns deasupra :
  • 4 linguri miere topita
  • 150 g nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti:

Pregatim maiaua astfel : amestecam drojdia proaspata cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza. Apoi adaugam putina apa calduta. Lasam sa dospeasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea, zaharul, coaja rasa de lamaie, maiaua, margarina topita si calduta, apa calduta treptat. Framantam bine, apoi lasam la crescut 1 ora.

Aluatul il rasturnam pe masa de lucru, il facem sul si il taiem in mai multe bucati. Fiecare bucata o rulam, o taiem in 2 si formam cifra 8, ca in imaginile de mai jos sau facem modelul de la muceniii moldovenesti de anul trecut.

Asezam mucenicii in tava, ii mai lasam 20 de minute la crescut, apoi ii dam la cuptor pentru 25-30 de minute. Mie mi-au iesit 23 bucati de mucenici. Cine doreste poate face mucenicii mai mari si atunci ocupa fix o tava.

Dupa ce s-au copt, asa fierbinti ii ungem cu miere topita fierbinte si presaram deasupra nuca macinata amestecata cu scortisoara.

Absolut deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miremirc 1

10.03.2012, 10:27

multumesc fetelor !

Sidy 1

10.03.2012, 15:22

Ce-am mai mancat la mucenici zilele astea ! Buni rau

cocolina 1

21.04.2012, 21:14

Foarte buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Hortansa