Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Îmi plac mult clătitele și îmi place să experimentez tot felul de aluaturi și arome. De data aceasta, am adăugat o banană coaptă bine, mai mică, în aluat. De câte ori îmi rămân banane răscoapte, care mi se par prea dulci pentru a le mânca așa, le adaug în deserturi.
La urmă, le-am umplut cu dulceață de cireșe de casă, iar pe câteva, cu ciocolată.
Se bat ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător. Se decojește banana, se strivește cu o furculiță sau se dă la blender, adăugând puțină apă minerală, apoi se adaugă la compoziție. Se adaugă și ulei (aprox 2 linguri), restul de apă minerală, apoi praful de copt amestecat în făină (7 linguri cu vârf), amestecând bine, cu un tel, pentru a păstra compoziția aerată.
Se înfierbântă puțin ulei (cam o lingurita) într-o tigaie, se toarnă câte un polonic din compoziție și se pregătesc clătitele,rumenindu-le pe ambele părți.
Se scot pe o farfurie, se lasă la răcit, apoi se umplu cu dulceață de cireșe sau le puteți umple cu ciocolată cu lapte, cât sunt calde.
Am obținut 8 clătite mari, folosind o tigaie de 24 cm.
Porții: 4
Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 30 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/clatite-cu-banane-si-dulceata-de-cirese.html
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult