Desert clatite cu banane si dulceata de cirese

de Ancutsa in Dulciuri, 3 Iun 2019 | 1857 vizualizari

 

Îmi plac mult clătitele și îmi place să experimentez tot felul de aluaturi și arome. De data aceasta, am adăugat o banană coaptă bine, mai mică, în aluat. De câte ori îmi rămân banane răscoapte, care mi se par prea dulci pentru a le mânca așa, le adaug în deserturi.
La urmă, le-am umplut cu dulceață de cireșe de casă, iar pe câteva, cu ciocolată.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă M,
  • Un praf de sare,
  • 5 g praf de copt,
  • 1 banană răscoaptă,
  • 7 linguri cu vârf făină,
  • 3 linguri ulei,
  • 500 ml apă minerală,
  • Dulceață de cireșe, după gust,
  • Ciocolată cu lapte, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu banane si dulceata de cirese:

Se bat ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător. Se decojește banana, se strivește cu o furculiță sau se dă la blender, adăugând puțină apă minerală, apoi se adaugă la compoziție. Se adaugă și ulei (aprox 2 linguri), restul de apă minerală, apoi praful de copt amestecat în făină (7 linguri cu vârf), amestecând bine, cu un tel, pentru a păstra compoziția aerată.

Se înfierbântă puțin ulei (cam o lingurita) într-o tigaie, se toarnă câte un polonic din compoziție și se pregătesc clătitele,rumenindu-le pe ambele părți.

Se scot pe o farfurie, se lasă la răcit, apoi se umplu cu dulceață de cireșe sau le puteți umple cu ciocolată cu lapte, cât sunt calde.

Am obținut 8 clătite mari, folosind o tigaie de 24 cm.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 30 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/clatite-cu-banane-si-dulceata-de-cirese.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu banane si dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu budinca si capsuni