Mucenici moldovenesti( de post)

de Bucataras Medi in Dulciuri, 11 Mar 2010 | 12057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -un cub de drojdie
  • -250 ml apa
  • -1 lingurita de zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -esenta de rom
  • -putin ulei
  • -nuci macinate
  • -sare
  • PENTRU SIROP:
  • -2 cesti de zahar
  • -4 cesti cu apa
  • -5 linguri cu miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti( de post):

Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta;intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.Se amesteca bine si se mai adauga apa.Se adauga restul de faina ,uleiul , zaharul vanilat,romul,putina sare si apoi apa putin cate putin.Se framanta bine iar cand aluatul se desprinde de pe marginea vasului se presara putina faina si se lasa la crescut circa 1 ora la loc cald.


Cand este gata crescut se iau bucati din aluat, se formeaza suluri subtiri doua cate doua care se impletesc si apoi se formeaza opturi.Mucenicii astfel formati se pun intr-o tava tapetata cu faina ,se mai lasa putin la crescut ,se ung cu un sirop de zahar dizolvat in apa si apoi se dau la cuptor.


Separat se prepara un sirop din zahar, miere si apa.Se pune la fiert si se da in cateva clocote.

Cand mucenicii sunt gata copti se scot din cuptor ,se lasa putin sa se raceasca ,se inmoaie apoi in siropul de mai sus dupa care se pun intr-un castron.Se toarna restul siropului peste ei si se adauga nuca din belsug.Se scot pe un platou.


Sunt deliciosi ................Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

09.03.2012, 11:36

buni

deyutzky 1

09.03.2012, 12:41

tocmai ce am papat si eu unu

RuxyRux 1

09.03.2012, 19:11

Minunati Medisor!!!! Primavara superba ca tine sa ai!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si cacao