Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

de Angelina_Elena in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 2462 vizualizari

 

Cand am vazut reteta Jamilei mi-am propus sa ii incerc! Si nu-mi pare rau deloc sunt extrem de pufosi, delicati, aromati si super deliciosi!
Jamila, iti multumesc frumos pentru reteta !:*

 

INGREDIENTE

Maia:
  • 2 cubulete drojdie proaspata(50 g)
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita zahar
Aluat:
  • 1 kg faina
  • 450 ml lapte caldut(eu am amestecat 250 ml lapte caldut cu 200 ml apa calduta)
  • 120 g zahar
  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
Sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru uns:
  • 1 ou + 1 lingura lapte
Decor:
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri apa calduta
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti (Sfintisori):

Prima data ne ocupam de maia.


Maruntim drojdia, o punem intr-un bol, adaugam peste ea zaharul, praful de sare, adaugam putin lapte pentru a se inmuia si omogenizam usor.


Adaugam apoi cele 2 linguri de faina, amestecam si lasam la dospit 15 minute.


Intr-un vas mare punem faina cernuta, ouale, zaharul si maiaua crescuta.


Incepem sa framantam adaugand treptat laptele amestecat cu apa.


Obtinem un aluat omogen.


Adaugam apoi uleiul si framantam bine 10-15 minute, pana cand uleiul se incorporeaza in aluat.


Lasam apoi aluatul sa creasca la loc cald, pentru 1-2 ore sau pana isi dubleaza volumul.


Cand aluatul a crescut, il scoatem pe masa infainata si mai framantam putin ca sa iasa aerul din el.


Luam apoi cate o bucata din aluat si o intindem intr-un snur subtire pe care in impletim in 2, apoi unim capetele.


Rezulta un colacel rotund, pe care il incrucisam obtinand astfel un colacel in forma de 8.


Dupa ce am facut mucenicii, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii acoperim cu un prosop curat si ii mai lasam la crescut inca 15 minute.


Dupa ce au crescut, ii ungem cu amestecul de ou si lapte apoi dam apoi tava la cuptorul preincalzit pana cand mucenicii se rumenesc frumos deasupra.


Intre timp ne ocupam de sirop. Punem la fiert apa cu zaharul si lasam sa dea in 2-3 clocote.


Oprim focul si adaugam esenta de vanilie.


Cand mucenicii s-au facut, scoatem tava din cuptor si ii lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-au racit, luam fiecare mucenic in parte si il trecem prin siropul caldut.


Ii scoatem pe o tava si ii lasam 10 minute sa se insiropeze bine.


Ii ungem apoi cu mierea amestecata cu 3 linguri de apa calduta, apoi presaram deasupra nuca macinata.


Sunt extrem de buni, super pufosi si aromati!


Sa aveti pofta!!

 

TIPS-URI

1

Din ingredientele precizate mai sus au rezultat 16 mucenici (sfintisori).

2

In loc de nuca macinata puteti pune pe deasupra nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti (Sfintisori)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

10.03.2013, 00:10

multumesc Rocsi!

susu 1

10.03.2013, 11:09

Imi place impletitura, minunata

Angelina_Elena 1

10.03.2013, 11:10

multumesc Susu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mucenici cu cacao