Mucenici moldovenesti umpluti (de post)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 12 Mar 2015 | 1327 vizualizari

 

Stiu ca sarbatoarea a trecut, dar puteti salva reteta pentru anul viitor sau o puteti utiliza pentru a face un cozonac de post, sau de ce nu colaci.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina de grau
  • 300 ml apa calda
  • 30g drojdie proaspata (Budafok am folosit eu)
  • 2 lgt pudra de portocala /coaja proaspat razuita
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Umplutura:
  • 150 g miez de nuca macinat
  • 50 g ciocolata neagra (de post)
  • 60 g dulceata de capsune
  • sucul de la o clementina (40g suc)
  • Pentru finisat:
  • 1-2 linguri miere poliflora
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti umpluti (de post):

Aluat:
1. Maia: pui drojdia intr-un vas, o amesteci cu 1lgt zahar, o dizolvi cu 200 ml apa calda, ii adaugi 4 lg faina si amesteci bine. Lasi la dospit 10 minute intr-un loc cald lipsit de curenti.
2. Intr-un vas cerni restul de faina, faci o adancitura in mijlocul acesteia si adaugi sarea, mixul de coaja de lamaie si portocala. Pui maiaua in adancitura facuta, adaugi inca 100 ml apa calda si amesteci cu o lingura prin miscari concetrice pana inglobezi toata faina, apoi framanti un minut manual, iar daca aluatul e lipicios mai adaugi 1-2 linguri de faina si framanti pana se desprinde de pe vas. 

3. Adaugi uleuiul si framanti pana la inglobarea acestuia.

4. Acopera vasul cu aluat si lasa-l sa dospeasca  o ora intr-un loc cald, lipsit de curenti.

 

Umplutura: Razuiesti ciocolata si o amesteci cu miezul de nuca macinat, cu sucul si cu dulceata de capsune.  

Asamblare:

1. Preincalzesti cuprorul la 200 grade Celsius.

2. Imparti aluatul in 12-13 bucati. 

3. Intinzi fiecare bucata astfel incat sa obtii un oval de 18-20 cm lungime si 10 cm latime. Repartizezi uniform cate 1-2 lingurite de umplutura pe fasia de aluat si o rulezi usor. Rasucesti capetele astfel incat atunci cand le unesti sa rezulte cifra 8.

3. Pui mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii lasi sa dospeasca 10 minute si apoi ii introduci in cuptor pentru 20 de minute pe treapta de coacere uniforma. Ca sa se rumeneasca ii mai lasi inca 3 minute pe treapta 3 a grill-ului. 

4. Dupa ce s-au copt ii scoti din cuptor si ii ungi imediat cu miere, apoi ii acoperi cu nuca macinata.     

S-aveti pofta!  

Nota: 

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi folosi dulceata voastra preferata.

2

Daca preferati un aluat mai dulce, puteti sa reglati cantitatea de zahar dupa propriul gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti umpluti (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

12.03.2015, 16:34

alilianaa 1

12.03.2015, 18:03

buni, buni

Rocsi 1

12.03.2015, 20:16

Foarte faini!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!