Desert mucenici moldovenesti umpluti de post

de _Alina_ in Mancaruri de post, 12 Mar 2015 | 4815 vizualizari

 

Stiu ca sarbatoarea a trecut, dar puteti salva reteta pentru anul viitor sau o puteti utiliza pentru a face un cozonac de post, sau de ce nu colaci.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina de grau
  • 300 ml apa calda
  • 30 g drojdie proaspata (Budafok am folosit eu)
  • 2 lingurita pudra de portocala /coaja proaspat razuita
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • Umplutura:
  • 150 g miez de nuca macinat
  • 50 g ciocolata neagra (de post)
  • 60 g dulceata de capsune
  • sucul de la o clementina (40g suc)
  • Pentru finisat:
  • 1-2 linguri miere poliflora
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti umpluti de post:

Aluat: Maia: pui drojdia intr-un vas, o amesteci cu 1 lingurita zahar, o dizolvi cu 200 ml apa calda, ii adaugi 4 liguri faina si amesteci bine. Lasi la dospit 10 minute intr-un loc cald lipsit de curenti.
Intr-un vas cerni restul de faina, faci o adancitura in mijlocul acesteia si adaugi sarea, mixul de coaja de lamaie si portocala. Pui maiaua in adancitura facuta, adaugi inca 100 ml apa calda si amesteci cu o lingura prin miscari circulare pana inglobezi toata faina, apoi framanti un minut manual, iar daca aluatul e lipicios mai adaugi 1-2 linguri de faina si framanti pana se desprinde de pe vas. 

Adaugi uleuiul si framanti pana la inglobarea acestuia.

Acopera vasul cu aluat si lasa-l sa dospeasca  o ora intr-un loc cald, lipsit de curenti.

Umplutura: Razuiesti ciocolata si o amesteci cu miezul de nuca macinat, cu sucul si cu dulceata de capsune.  

Asamblare: Preincalzesti cuprorul la 200 grade Celsius. Imparti aluatul in 12-13 bucati. 

Intinzi fiecare bucata astfel incat sa obtii un oval de 18-20 cm lungime si 10 cm latime. Repartizezi uniform cate 1-2 lingurite de umplutura pe fasia de aluat si o rulezi usor. Rasucesti capetele astfel incat atunci cand le unesti sa rezulte cifra 8.

Pui mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii lasi sa dospeasca 10 minute si apoi ii introduci in cuptor pentru 20 de minute pe treapta de coacere uniforma. Ca sa se rumeneasca ii mai lasi inca 3 minute pe treapta 3 a grill-ului. 

Dupa ce s-au copt ii scoti din cuptor si ii ungi imediat cu miere, apoi ii acoperi cu nuca macinata.     

S-aveti pofta!  

TIPS-URI

1

Puteti folosi dulceata voastra preferata.

2

Daca preferati un aluat mai dulce, puteti sa reglati cantitatea de zahar dupa propriul gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti umpluti de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post