Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi

de AlexTeacher in Vita, 26 Iun 2017 | 32153 vizualizari

 

Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi e buna abia iesita din cuptor, dar si a doua zi reincalzita. Puteti inlocui piureul de cartofi cu felii de cartofi sau cu felii de vinete. 
Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi - video pas cu pas - o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi

  • 8 cartofi medii
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 200 ml bulion
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 3 oua
  • 150 g cascaval ras
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei pt prajit cca 4 linguri
  • Busuioc proaspat – 7-8 frunze
  • Oregano proaspat – 7-8 frunze
  • Zahar – un varf de cutit
  • Sare, piper, boia dulce – dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi:

Preparare Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi

Incepe cu cartofii. Taie-i cuburi si pune-i la fiert in apa cu sare.

Urmeaza  restul legumelor: dai pe razatoare cepele si cei doi morcovi, iar ardeii ii tai marunt.

Caleste mai intai morcovul. Incinge ulei in tigaie, pune morcovul, iar la scurt timp, si ceapa. Cand au devenit aurii, e momentul sa adaugi carnea. Nu te zgarci la grasime. Carnea de vita e mult mai suculenta daca are si putina grasime.  Las-o la calit si asezoneaza cu sare, piper si boia.

 Adauga si ardeii, caleste-i putin si acopera cu apa. Cand apa a scazut, adauga bulionul si putin zahar ca sa-i taie din aciditate.

 Urmeaza verdeata si ierburile aromatice: patrunjel, marar, oregano, busuioc. Toaca-le pe toate marunt si incorporeaza-le inauntru. Lasa sa-si ia putin gust si ia compozitia de pe foc si las-o la racit.  Cand s-a racit, incorporeaza un ou mai mare ca sa o lege.

 Scoate cartofii care au fiert.  Scurge apa intr-un bol. Separat, incalzeste laptele si pune-l deasupra, impreuna cu untul si cu un zdrobitor de cartofi, fa piureul cat mai fin.

 Unge un vas de ceramica termorezistenta sau de yena cu putin ulei si asaza un strat de piure dedesubt, urmat de compozitia de carne, si inca un strat de piure. Bate celelalte oua ramase si adauga cascaval si smantana de gatit deasupra. Amesteca bine si toarna compozitia deasupra.

Introdu la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos. Dureaza cam 20-25 de minute.

 Pofta buna! 

Tot cu carne tocata poti pregati la felul principal si Paste cu carne tocata de porc, la cuptor sau Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Iar daca ai mai multa, o ciorba de perisoare ar merge la fix!

TIPS-URI

1

foloseste un zdrobitor de cartofi pentru piure, nu un blender, pentru ca va iesi gumat si fara gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

27.06.2017, 21:07

Ce as servi si eu o portie de musaca!

Rahela Velicu 1

22.09.2017, 00:03

Super!

kytz 1

22.09.2017, 17:01

O porție mareeeee, servesc și eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu kofta fierti in sos de rosii