Muschi de porc cu sos brun

de papabundetot in Porc, 8 Sep 2013 | 6157 vizualizari

 

Cina in viziunea mea trebuie sa fie mereu ceva usor de digerat dar si rapid ca si durata de preparare,mai ales daca ea vine dupa o zi ostenitoare de munca…cum este in cazul multora dintre noi.Desi ma declar pe viata indragostita de bucatarie,am momente cand ajung acasa atat de obosita incat vreau sa gatesc ceva foarte rapid care sa nu ma tina in picioare mute ore dupa ce am stat o zi la munca. Tot uitandu-ma la emisiunile lui Jamie vad acolo chestiuni pe care le adaptez cu mare usurinta stilului meu dar si invat trucuri pentru a gati rapid si bun :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 muschi de porc
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi,
  • sos soia,
  • curry
  • 1 ardei iute
  • o manuta de zmeura
  • 2 smochine
  • o lingurita lemon grass uscat
  • apa de flori de portocal
  • crema de otet balsamic
  • zahar,ulei de rapita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos brun:

Muschiul de porc l-am taiat felii de 1,5-2 cm grosime pentru a se patrunde repede.Ceapa,usturoiul,zmeura,smochinele,curry,ardeiul iute,si toate celelelate ingrediente de mai sus le-am bagat la blender si le-am amestecat pana cand s-a format un sos.Am asezat bucatile de muschi intr-o tava de yena,am turnat sosul obtinut in blender peste carne,am lasat asa sa stea cam 10 minute pana cand s-a incins cuptorul,apoi am dat tava la copt aproximativ 30 min.

Separat am fiert apa cu sare intr-o oala si cand a inceput sa clocoteasca am pus in ea niste taitei si i-am  lasat 3 minute sa fiarba (conform indicatiilor de pe ambalaj),apoi i-am scurs de apa si am pus peste ei ulei de susan si seminte de susan negru,asa…. pentru decor.

Am servit taiteii cu muschiul la cuptor,o mancarica buna si usoara pentru seara si care s-a gatit destul de repede.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos brun" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Rocsi 1

08.09.2013, 20:26

Mmm bun bun!

Lia_ 1

08.09.2013, 22:21

am intrat curioasa sa vad detalii despre sosul brun dar tu numesti altceva decat termenul clasic consacrat

f buna varianta ta

papabundetot 1

09.09.2013, 09:04

Da Lia e varianta mea de sos...dar nu am scris By me

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Orez cu muschi de porc