Muschi de porc cu sos brun

de papabundetot in Porc, 8 Sep 2013 | 3113 vizualizari

 

Cina in viziunea mea trebuie sa fie mereu ceva usor de digerat dar si rapid ca si durata de preparare,mai ales daca ea vine dupa o zi ostenitoare de munca…cum este in cazul multora dintre noi.Desi ma declar pe viata indragostita de bucatarie,am momente cand ajung acasa atat de obosita incat vreau sa gatesc ceva foarte rapid care sa nu ma tina in picioare mute ore dupa ce am stat o zi la munca. Tot uitandu-ma la emisiunile lui Jamie vad acolo chestiuni pe care le adaptez cu mare usurinta stilului meu dar si invat trucuri pentru a gati rapid si bun :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 muschi de porc
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi,
  • sos soia,
  • curry
  • 1 ardei iute
  • o manuta de zmeura
  • 2 smochine
  • o lingurita lemon grass uscat
  • apa de flori de portocal
  • crema de otet balsamic
  • zahar,ulei de rapita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos brun:

Muschiul de porc l-am taiat felii de 1,5-2 cm grosime pentru a se patrunde repede.Ceapa,usturoiul,zmeura,smochinele,curry,ardeiul iute,si toate celelelate ingrediente de mai sus le-am bagat la blender si le-am amestecat pana cand s-a format un sos.Am asezat bucatile de muschi intr-o tava de yena,am turnat sosul obtinut in blender peste carne,am lasat asa sa stea cam 10 minute pana cand s-a incins cuptorul,apoi am dat tava la copt aproximativ 30 min.


Separat am fiert apa cu sare intr-o oala si cand a inceput sa clocoteasca am pus in ea niste taitei si i-am lasat 3 minute sa fiarba (conform indicatiilor de pe ambalaj),apoi i-am scurs de apa si am pus peste ei ulei de susan si seminte de susan negru,asa…. pentru decor.


Am servit taiteii cu muschiul la cuptor,o mancarica buna si usoara pentru seara si care s-a gatit destul de repede.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos brun" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

08.09.2013, 20:26

Mmm bun bun!

Lia_ 1

08.09.2013, 22:21

am intrat curioasa sa vad detalii despre sosul brun dar tu numesti altceva decat termenul clasic consacrat

f buna varianta ta

papabundetot 1

09.09.2013, 09:04

Da Lia e varianta mea de sos...dar nu am scris By me

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tochitura din carne de porc