Naan (pâine indiană)

de Satisfyyourcravings in Piine, 13 Apr 2014 | 5897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 căni făină
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 1/4 cană apă călduță
  • 1 1/2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 cană iaurt
  • 3/4 cană lapte călduț
  • ulei de măsline
  • sare grunjoasă
  • ierburi uscate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naan (pâine indiană):

Într-un vas, se dizolvă zahărul în apa călduță. Se adaugă drojdia și se lasă 10 minute, până devine spumoasă. 

Se amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. 

Se amestecă iaurtul cu laptele și se adaugă peste drojdie. Se adaugă acest mix peste făină și se frământă până devine un aluat ușor lipicios, dar ferm. Nu se frământă prea mult. 

Se așează într-un bol uns cu ulei și se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la crescut 1 oră. 

Se împarte aluatul în 8 și, cu mâinile unse cu ulei, se modelează fiecare bucată într-un oval cu o grosime de 1/2 cm. 

Se așează într-o tigaie fierbinte, se ung cu puțin ulei de măsline, se presară ierburi uscate la alegere, se acoperă și se gătesc, la foc mediu spre mare 2 minute. Se întorc, se ung cu ulei și se presară ierburi și se gătesc și pe cealaltă parte încă 2 minute. 

Se scot pe un prosop și se presară sare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Naan (pâine indiană)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

13.04.2014, 15:41

arata bine

Alexandra Elena 1

13.04.2014, 16:01

simonacallas 1

13.04.2014, 19:36

Nu am mancat niciodata, dar vreau sa incerc Arata apetisant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lipii si paine cu ceapa