Naan umplut cu Falafel in sos picant, cu sos Tzatziki special si cartofi copti cu Roquefort

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 26 Apr 2016 | 3422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Falafel:
  • 1 conserva 400 gr naut
  • 1/4 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 65 grame faina integrala
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 ligurita seminte de cumin
  • sare
  • Pentru sosul Tzatziki special:
  • 2 linguri maioneza din iaurt
  • cateva frunze patrunjel, tocate
  • cateva frunze marar, tocate
  • cateva tulpini chives, tocate
  • 1/2 lingurita sos Worcestershire
  • piper
  • 1/2 lingurita otet din vin alb
  • 1 varf de cutit paprika afumata
  • putin sos picant (Eu am folosit Chipotle)
  • 5 linguri iaurt degresat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1/3 castravete tocat
  • Pentru cartofii copti cu branza Roquefort:
  • 1 cartof dulce mic
  • 4 cartofi mici
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura frunze proaspete de busuioc tocate
  • 40 grame branza Roquefort
  • 4 naan (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/naan-paine-indiana-59018.html)
  • cateva linguri sos picant (eu am folosit Frank's Red Hot Wings Buffalo)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naan umplut cu Falafel in sos picant, cu sos Tzatziki special si cartofi copti cu Roquefort:

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul Tzatziki si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.

Cu ajutorul unui blender se amesteca si maruntesc toate ingredienele pentru falafel. Se formeaa mici bile care se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Ceslius pentru 20 de minute, pana sunt crocante si gatite complet. 

Se taie cartofii fasii si se amesteca cu ulei, sare, piper, usturoi, paprika si busuiocul uscat. Se coc la 200 de grade Celsius 25-40 de minute, intocandu-i la jumatatea timpului. Se amesteca cu busuiocul proaspat si branza Roquefort. 

Se amesteca falafelul cu sosul picant.

Se ung naan cu sosul Tzatziki, iar deasupra se aseaza cartofii copti cu Roquefort si falafelul picant.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Naan umplut cu Falafel in sos picant, cu sos Tzatziki special si cartofi copti cu Roquefort" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sandvis cu ou fiert si cascaval Delaco