Negresa

de nico_nico in Prajituri, 3 Noi 2010 | 28232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 galbenusuri,
  • 150 gr. margarina(100 g untura),
  • 200 gr.zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 250 ml lapte,
  • 250 gr.faina,
  • putin bicarbonat dizolvat in putina lamaie.
  • Crema:
  • 4 albusuri,
  • 250 gr. zahar.
  • Glazura:
  • 100 g zahar,
  • 3 linguri apa,
  • 1 lingura cacao,
  • 50 g margarina,
  • 1 ciocolata cu lapte de 200g.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Pentru blat: se amesteca bine toate ingredintele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina , la foc potrivit.

Pentru crema: albusurile se bat spuma cu zaharul.Spuma se pune peste blatul copt pe jumatate  si se pune tava din nou la cuptor pana cand albusurile se coloreaza in galben-aramiu.

Intre timp pregatesti glazura astel: se fierb la foc mic zaharul cu apa,cacaoa si ciocolata rupta bucati.Cand compozitia s-a ingrosat putin, se adauga margarina. Se amesteca bine ca sa se topeasca margarina si ciocolata si se mai da in cateva clocote.Se toarna glazura calda peste prajitura rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

elena1988 1

04.11.2010, 12:25

eu in negresa pun multe nuci, multeeeee, o sa fac si varianta asta, arata

madalina27 1

23.12.2010, 17:52

am facut aceasta prajitura este super buna am uimit musafirii cu ea!multumesc pentru reteta!incercati-o e super si usor de facut

elena1988 1

02.02.2011, 17:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Desert papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri glazurate