Negresa

de andreea_nagy in Prajituri, 25 Feb 2014 | 5472 vizualizari

 

No comment ............. :D Va las pe voi sa apreciati dupa ce o incercati ! :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 1 pachet margarina (250 g)
  • 300 g zahar
  • 7 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri cacao neagra
  • 300 g faina
  • putina sare
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • Bezea :
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Blat:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se adauga margarina (eu o topesc putin in cuptorul cu microunde), bicarbonatul stins, laptele si apoi faina amestecata cu cacaoa. Se amesteca bine si se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se coace la 180 grade, aproximativ 35-40 minute, dar dupa vreo 30 minute faceti testul cu scobitoarea :)

In timp ce blatul este la cuptor se pregateste bezeaua .

Bezea:

Se bat albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si putina zeama de lamaie si se continua mixarea pe baie de abur pana se intareste spuma.

Pe blatul putin rece se toarna spuma, apoi se mai da putin la cuptor sa se rumeneasca putin.

TIPS-URI

1

Eu folosesc o tava mare....aprox. 35/45 cm....daca folositi o tava mai mica scoateti din oua si apoi din restul ingredientelor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu caise