Negresa cu crema de ness si nuca

de Rocsi in Prajituri, 19 Dec 2014 | 9318 vizualizari

 

Nu putea sa treaca ziua mamei fara sa ii pregatesc macar ceva dulce. Printre treburi, mi-am facut timp pentru o prajitura simpla, rapida, dar tare buna...aaaa, si insiropata cum ii place ei...Merita incercata in zilele de post...

 

INGREDIENTE

  • Pentru negresa:
  • 1/2 cana apa minerala (cana de 250 ml)
  • 1/2 cana zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 300 ml lapte de soia cu cacao
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 125 gr margarina la pachet
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic de ness
  • 1/2 cana nuca macinata
  • 1 canita cafea preparata pentru insiropat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de ness si nuca:

Negresa:

Intr-un bol amestecam apa minerala, cu zaharul si uleiul. Cernem faina, cacao, le incorporam treptat. La final adaugam praful de copt, esenta de rom. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) si turnam compozitia. Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute (facem testul cu scobitoarea). Daca este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-o cratita amestecam laptele de soia, cu amidonul si cele 3 linguri de zahar. Amestecam bine pana se dizolva tot amidonul, punem pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata o dam deoparte pentru a se raci, dar o acoperim cu o folie alimentara sa nu faca pojghita deasupra. Margarina (de la temperatura camerei) o mixam impreuna cu ness-ul si zaharul pudra. Adaugam crema fiarta si racita, mai mixam cateva secunde.

Desprindem hartia de copt de pe negresa, punem blatul inapoi in tava si il insiropam cu cafea. Punem crema, o nivelam, iar deasupra presaram nuca macinata. O dam la rece 2-3 ore, apoi servim.

Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de ness si nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa - Philips multicooker