Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Nu putea sa treaca ziua mamei fara sa ii pregatesc macar ceva dulce. Printre treburi, mi-am facut timp pentru o prajitura simpla, rapida, dar tare buna...aaaa, si insiropata cum ii place ei...Merita incercata in zilele de post...
Negresa:
Intr-un bol amestecam apa minerala, cu zaharul si uleiul. Cernem faina, cacao, le incorporam treptat. La final adaugam praful de copt, esenta de rom. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) si turnam compozitia. Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute (facem testul cu scobitoarea). Daca este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-o cratita amestecam laptele de soia, cu amidonul si cele 3 linguri de zahar. Amestecam bine pana se dizolva tot amidonul, punem pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata o dam deoparte pentru a se raci, dar o acoperim cu o folie alimentara sa nu faca pojghita deasupra. Margarina (de la temperatura camerei) o mixam impreuna cu ness-ul si zaharul pudra. Adaugam crema fiarta si racita, mai mixam cateva secunde.
Desprindem hartia de copt de pe negresa, punem blatul inapoi in tava si il insiropam cu cafea. Punem crema, o nivelam, iar deasupra presaram nuca macinata. O dam la rece 2-3 ore, apoi servim.
Sa aveti pofta!
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult