Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

de Aletta in Prajituri, 5 Sep 2015 | 6698 vizualizari

 

Cui ii place cocosul?

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri de apa
  • un praf de copt
  • un zahar vanilinat
  • 200 g faina
  • o budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 250 g unt (Rama Maestro pentru prajituri)
  • 100 g cocos
  • o glazura de ciocolata (Dr Oetker)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata:

BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate pana se obtine o bezea tare.


Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4 linguri de apa. Dupa ce bezeaua e tare se adauga galbenusurile, 100 ml ulei si cu o lingura de lemn se incorporeaza cele 200 g faina, de jos in sus. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, 40 minute la foc potrivit.


CREMA : 1 budinca de vanilie se fierbe cu 500 ml lapte, 200 g zahar iar cand este rece se amesteca cu untul frecat spuma.


ASAMBLARE: Din blatul racit taiem rondele cu o ceasca de cafea micuta si le taiem la mijloc. Fiecare se umple cu crema de vanilie si se tavalesc prin nuca de cocos.


Am ornat cu o glazura de ciocolata de la Dr Oetker exact ca instructiunile de pe amabalaj si am lasat la rece timp de 2 ore.


Pofta Buna!!

 

TIPS-URI

1

Budinca de vanilie se amesteca cu untul cand e complet rece.

2

in loc de glazura de ciocolata se poate pudra cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Aletta 1

08.09.2015, 08:00

Iti aduc una la cafea?

miki_a 1

08.09.2015, 15:44

Bune!

Aletta 1

08.09.2015, 16:58

Mersi Ela!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca