Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

de Aletta in Prajituri, 5 Sep 2015 | 5423 vizualizari

 

Cui ii place cocosul?

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri de apa
  • un praf de copt
  • un zahar vanilinat
  • 200 g faina
  • o budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 250 g unt (Rama Maestro pentru prajituri)
  • 100 g cocos
  • o glazura de ciocolata (Dr Oetker)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata:

BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate pana se obtine o bezea tare.


Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4 linguri de apa. Dupa ce bezeaua e tare se adauga galbenusurile, 100 ml ulei si cu o lingura de lemn se incorporeaza cele 200 g faina, de jos in sus. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, 40 minute la foc potrivit.


CREMA : 1 budinca de vanilie se fierbe cu 500 ml lapte, 200 g zahar iar cand este rece se amesteca cu untul frecat spuma.


ASAMBLARE: Din blatul racit taiem rondele cu o ceasca de cafea micuta si le taiem la mijloc. Fiecare se umple cu crema de vanilie si se tavalesc prin nuca de cocos.


Am ornat cu o glazura de ciocolata de la Dr Oetker exact ca instructiunile de pe amabalaj si am lasat la rece timp de 2 ore.


Pofta Buna!!

 

TIPS-URI

1

Budinca de vanilie se amesteca cu untul cand e complet rece.

2

in loc de glazura de ciocolata se poate pudra cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Aletta 1

08.09.2015, 08:00

Iti aduc una la cafea?

miki_a 1

08.09.2015, 15:44

Bune!

Aletta 1

08.09.2015, 16:58

Mersi Ela!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuca de cocos