Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica)

de Moni_alex in Prajituri, 1 Mai 2015 | 10268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • - 3 oua
  • - o cana zahar
  • - o cana nuci macinate
  • - 3 linguri miere
  • - o lingurita bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie
  • - faina cat cuprinde sa iasa o coca elastica
  • Se coc pe dosul tavii 3-4 foi.
  • CREMA
  • -500 ml lapte
  • -6 linguri faina
  • -250 g zahar pudra
  • - 250 g unt sau margarina Rama
  • -zeama si coaja de la o lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica):

Pentru foi: se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga mierea, cana de nuci, faina si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie.

Se framanta bine sa iasa un aluat elastic si care se poate intinde.

Se coc 3-4 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe hartie de copt.( eu am facut 4 foi subtiri pe o tava cu diametru de 25/35 cm).

Pentru crema: se fierbe 400 ml lapte, faina se amesteca cu 100 ml lapte rece si se adauga in laptele fierbinte, se fierbe la foc mic pana se ingroasa,se da la o parte si se adauga coaja de lamaie.Separat se freaca untul sau margarina cu zaharul pudra.

Dupa ce se raceste crema se adauga untul frecat cu zaharul si putin cate putin zeama de lamaie sa nu se taie crema.

Se pune prima foaie, se unge cu gem de caise sau prune, se adauga 1/3 din crema si se continua pana la ultima foaie.

Se pune o greutate deasupra si se mai intorc foile pana se inmoaie apoi se da la frigider.

POFTA BUNA!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Ksenya 1

02.05.2015, 08:00

buna reteta bunicii.Bine ai venit !

Ligia Bxl 1

02.05.2015, 11:19

Moni_alex 1

02.05.2015, 17:22

Buna. Bine v-am gasit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lavinia