Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica)

de Moni_alex in Prajituri, 1 Mai 2015 | 5101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • - 3 oua
  • - o cana zahar
  • - o cana nuci macinate
  • - 3 linguri miere
  • - o lingurita bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie
  • - faina cat cuprinde sa iasa o coca elastica
  • Se coc pe dosul tavii 3-4 foi.
  • CREMA
  • -500 ml lapte
  • -6 linguri faina
  • -250 g zahar pudra
  • - 250 g unt sau margarina Rama
  • -zeama si coaja de la o lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica):

Pentru foi: se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga mierea, cana de nuci, faina si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie.


Se framanta bine sa iasa un aluat elastic si care se poate intinde.


Se coc 3-4 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe hartie de copt.( eu am facut 4 foi subtiri pe o tava cu diametru de 25/35 cm).


Pentru crema: se fierbe 400 ml lapte, faina se amesteca cu 100 ml lapte rece si se adauga in laptele fierbinte, se fierbe la foc mic pana se ingroasa,se da la o parte si se adauga coaja de lamaie.Separat se freaca untul sau margarina cu zaharul pudra.


Dupa ce se raceste crema se adauga untul frecat cu zaharul si putin cate putin zeama de lamaie sa nu se taie crema.


Se pune prima foaie, se unge cu gem de caise sau prune, se adauga 1/3 din crema si se continua pana la ultima foaie.


Se pune o greutate deasupra si se mai intorc foile pana se inmoaie apoi se da la frigider.


POFTA BUNA!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Ksenya 1

02.05.2015, 08:00

buna reteta bunicii.Bine ai venit !

Ligia Bxl 1

02.05.2015, 11:19

Moni_alex 1

02.05.2015, 17:22

Buna. Bine v-am gasit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Domino