Negresa cu glazura de ciocolata

de marianascarlat in Prajituri, 19 Feb 2010 | 24991 vizualizari

 

Una din prajiturile indragite de fiul meu este aceasta.

 

INGREDIENTE

  • *500g zahăr
  • *200g unt
  • *200ml lapte
  • *3 linguri cacao
  • *400g făină
  • *5 ouă
  • *100g nucă măcinată
  • *2 plicuri zahăr vanilat
  • *1 praf de copt
  • *1 esenţă de lămâie
  • *ulei pentru uns tava
  • Glazură:
  • *200g ciocolată
  • *100ml frişcă lichidă
  • *30g unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

Laptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă ca o smântână, după care se dă la răcit.

Se freacă untul bine şi se amestecă cu crema de cacao. În compoziţia cu unt se adaugă câte un gălbenuş, frecând bine după fiecare, apoi nuca măcinată, făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se amestecă de uşor cu o lingură de lemn.

Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Se coace la foc mic, fără a deschide cuptorul 20 de minute, apoi încă 15 minute la foc iute.

Între timp se pregăteşte glazura:

Se topesc cele 200g de ciocolată in 100ml de frişcă lichidă şi se adaugă 30g de unt.

Când scoatem prăjitura din cuptor, o tăiem în forma dorită şi apoi turnăm peste ea glazura, că să pătrundă şi prin tăieturi şi o întindem cu un cuţit.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

MIUTA 1

29.12.2010, 18:01

diaconta 1

29.12.2011, 18:50

La multi ani Mariana

Panacris 1

29.12.2012, 11:34

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!