Negresa cu nuci, fistic si bezea

de divainbucatarie in Prajituri, 5 Mai 2011 | 10264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 200 g ciocolata
  • 4 oua
  • 3 albusuri pentru bezea
  • 200 g faina
  • 180 g zahar tos + 60 g zahar pentru bezea
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • 50 g nuci si fistic tocate grosolan
  • 15 g fistic tocat pentru decor
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci, fistic si bezea:

Topim ciocolata in bain-marie. La fel procedam si cu untul. Amestecam ouale cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam untul, apoi ingredientele solide, esenta de vanilie, coaja de portocale, nucile si fisticul taiate mai mare. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit punem ciocolata topita, amestecand in continuare.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem negresa in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute, apoi o scoatem si turnam bezeaua. Continuam sa coacem pana la 45 de minute.Lasam negresa sa se raceasca la temperatura camerei pe un grilaj.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci, fistic si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena