Tarte au sucre

de gaby_duceag in Prajituri, 3 Feb 2014 | 5405 vizualizari

 

"O plăcintă cu zahăr foarte populara în nordul Franței, Belgia și Quebec. Reteta traditionala de plăcintă cu zahăr se face cu zahar brun.. Acest desert rapid si usor se poate face si cu zahăr alb sau cu sirop de arțar în Quebec. Unii prefera placinta cu zahăr "curgator", alții preferă varianta mai ferma." Placinta aceasta are mai multe variante. Aceasta este prima pe care v-o prezint, dar voi reveni :P

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 12 gr drojdie
  • 1/3 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 25 gr zahar
  • 75 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie – optional; eu am pus
  • 40 gr zahar tos
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte au sucre:

Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si sarea.Separat incalzeste usor laptele, dilueaza drojdia in el si adauga amestecul peste faina.Omogenizeaza si framanta timp de 5-10 minute.


Acopera vasul si lasa-l la loc cald pentru 30 de minute.


Aseaza intr-o forma de tarta (cu diametrul de 18 cm) hartie pentru copt sau unge forma cu unt.


Intinde uniform aluatul, apoi acopera cu un servet si lasa inca 30 minute la loc cald.


Topeste 2/3 din untul ramas, unge bine partea superioara a aluatului, presara zaharul si pune untul ramas, deasupra, bucatele.


Introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si coace pana ce placinta se rumeneste frumos.


Sursa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte au sucre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

gaby_duceag 1

06.02.2014, 21:48

N-ai acasa mere, n-ai acasa nuci, dar zahar, sigur ai !
Ce simpatica esti!))))

Ligia Bxl 1

18.02.2014, 14:00

imi place tarta asta belgiana

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 23:36

delicioasa tarta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Briose cu branza si iaurt