Prajitura Grace

de Roda in Prajituri, 28 Mai 2009 | 3926 vizualizari

 

Este o prajitura de ciocolata ornata cu rulouri de ciocolata ,fie cumparate din comert, fie preparate acasa.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua,
  • 200g.zahar,
  • 150g.faina,
  • 2 linguri praf de copt,
  • 100g. migdale macinate,
  • 100g. cocos ras,
  • 400g. ciocolata de menaj,
  • 500ml. frisca,
  • 125ml. cafea tare,
  • 4 linguri rom,
  • 30g. cacao,
  • 100g. rulouri de ciocolata pentru ornat:
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Grace:

1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema de culoare alba si isi dubleaza volumul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute impreuna, migdalele macinate,cocosul si albusurile batute spuma,care se incorporeaza cu mare grija.Compozitia se pune intr-o forma de 20/20, unsa si captusita cu hartie de copt.


2.Se preincalzeste cuptorul si se coace compozitia timp de 40 de minute,la inceput la foc mare , apoi la foc moderat.


3.Se scoate compozitia din forma si se lasa sa se raceasca.


4.Se rupe ciocolata de menaj in bucati si se pune in bain-marie impreuna cu frisca.Se amesteca mereu, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca, apoi se pune in frigider.Cand s-a racit, se bate cu mixerul pana devine o spuma tare.Se taie blatul ;se pune prima foaie si se insiropeaza cu rom amestecat cu cafea, se pune crema,pe care in prealabil am impartit-o in doua,lasand 2 linguri de crema deoparte, se acopera cu a doua foaie, din nou se insiropeaza, urmeaza crema si cea de a treia foaie ,peste care se presara cacao,Se ung marginile prajiturii cu crema lasata deoparte.Deasupra, se orneaza cu rulouri de ciocolata.Se taie cuburi se se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Grace" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Roda 1

31.05.2009, 18:34

Da, este buna, doar ca imaginea nu mi-a prea reusit ,am facut umbra cu mana,dar oricum este vizibila prajitura.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (foioase) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro