Prajitura Grace

de Roda in Prajituri, 28 Mai 2009 | 3329 vizualizari

 

Este o prajitura de ciocolata ornata cu rulouri de ciocolata ,fie cumparate din comert, fie preparate acasa.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua,
  • 200g.zahar,
  • 150g.faina,
  • 2 linguri praf de copt,
  • 100g. migdale macinate,
  • 100g. cocos ras,
  • 400g. ciocolata de menaj,
  • 500ml. frisca,
  • 125ml. cafea tare,
  • 4 linguri rom,
  • 30g. cacao,
  • 100g. rulouri de ciocolata pentru ornat:
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Grace:

1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema de culoare alba si isi dubleaza volumul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute impreuna, migdalele macinate,cocosul si albusurile batute spuma,care se incorporeaza cu mare grija.Compozitia se pune intr-o forma de 20/20, unsa si captusita cu hartie de copt.


2.Se preincalzeste cuptorul si se coace compozitia timp de 40 de minute,la inceput la foc mare , apoi la foc moderat.


3.Se scoate compozitia din forma si se lasa sa se raceasca.


4.Se rupe ciocolata de menaj in bucati si se pune in bain-marie impreuna cu frisca.Se amesteca mereu, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca, apoi se pune in frigider.Cand s-a racit, se bate cu mixerul pana devine o spuma tare.Se taie blatul ;se pune prima foaie si se insiropeaza cu rom amestecat cu cafea, se pune crema,pe care in prealabil am impartit-o in doua,lasand 2 linguri de crema deoparte, se acopera cu a doua foaie, din nou se insiropeaza, urmeaza crema si cea de a treia foaie ,peste care se presara cacao,Se ung marginile prajiturii cu crema lasata deoparte.Deasupra, se orneaza cu rulouri de ciocolata.Se taie cuburi se se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Grace" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Roda 1

31.05.2009, 18:34

Da, este buna, doar ca imaginea nu mi-a prea reusit ,am facut umbra cu mana,dar oricum este vizibila prajitura.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos