Negresa cu piersici

de getix in Prajituri, 20 Iun 2013 | 4348 vizualizari

 

O prajitura care pe mine m-a cucerit de la prima degustare !

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar,
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 conserva compot de piersici, jumatati
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu piersici:

Punem la scurs jumatatile de piersica. Separam ouale. Intr-un vas punem zaharul, laptele, cacaoa si untul la foc mic pana dau in clocot. Luam vasul de pe foc si lasam la racit. Dupa ce  s-a racorit  adaugam, faina cernuta, praful de copt si cele 3 galbenusuri. Amestecam. Albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat, se incorporeaza in compozitia de mai sus.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam blatul. Feliem fiecare jumatate de piersica, luam usor cu lama cutitului,apoi le asezm din loc in loc peste blat. Introducem tava la cuptor pentru 30 min.

Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa la racit. Intre timp batem frisca ( fara zahar) bine. Cand s-a racit prajitura, ornam cu spirale de frisca si ciocolata topita! 

Eu am incercat-o acum cateva zile, ca sa vad daca imi iese ( sa fiu pregatita pentru sambata  acesta, pentru impartit ). Este o bunatate !

Inspiratia mea: Revista,,Secretele Bucatariei,,- aici prajitura era cu jumatati de pere

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava dreptunghiulara, dar cred ca merge foarte bine in tava de la aragaz. La mine a crescut blatul si a acoperit piersica si a fost nevoie sa decupez :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

getix 1

21.06.2013, 19:02

Rocsi, Iri cu mare placere !

getix 1

21.06.2013, 19:04

Ruxy, Bunica, multumesc !

getix 1

21.06.2013, 19:05

Anett, Bya, Gaby, va ofer o

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu visine si glazura de ciocolata