Negresa cu piersici

de getix in Prajituri, 20 Iun 2013 | 1701 vizualizari

 

O prajitura care pe mine m-a cucerit de la prima degustare !

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar,
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 conserva compot de piersici, jumatati
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu piersici:

Punem la scurs jumatatile de piersica. Separam ouale. Intr-un vas punem zaharul, laptele, cacaoa si untul la foc mic pana dau in clocot. Luam vasul de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit adaugam, faina cernuta, praful de copt si cele 3 galbenusuri. Amestecam. Albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat, se incorporeaza in compozitia de mai sus.


Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam blatul. Feliem fiecare jumatate de piersica, luam usor cu lama cutitului,apoi le asezm din loc in loc peste blat. Introducem tava la cuptor pentru 30 min.


Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa la racit. Intre timp batem frisca ( fara zahar) bine. Cand s-a racit prajitura, ornam cu spirale de frisca si ciocolata topita!


Eu am incercat-o acum cateva zile, ca sa vad daca imi iese ( sa fiu pregatita pentru sambata acesta, pentru impartit ). Este o bunatate !


Inspiratia mea: Revista,,Secretele Bucatariei,,- aici prajitura era cu jumatati de pere

 

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava dreptunghiulara, dar cred ca merge foarte bine in tava de la aragaz. La mine a crescut blatul si a acoperit piersica si a fost nevoie sa decupez :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

getix 1

21.06.2013, 19:02

Rocsi, Iri cu mare placere !

getix 1

21.06.2013, 19:04

Ruxy, Bunica, multumesc !

getix 1

21.06.2013, 19:05

Anett, Bya, Gaby, va ofer o

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bezea