Negresa cu piersici

de getix in Prajituri, 20 Iun 2013 | 3005 vizualizari

 

O prajitura care pe mine m-a cucerit de la prima degustare !

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar,
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 conserva compot de piersici, jumatati
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu piersici:

Punem la scurs jumatatile de piersica. Separam ouale. Intr-un vas punem zaharul, laptele, cacaoa si untul la foc mic pana dau in clocot. Luam vasul de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit adaugam, faina cernuta, praful de copt si cele 3 galbenusuri. Amestecam. Albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat, se incorporeaza in compozitia de mai sus.


Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam blatul. Feliem fiecare jumatate de piersica, luam usor cu lama cutitului,apoi le asezm din loc in loc peste blat. Introducem tava la cuptor pentru 30 min.


Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa la racit. Intre timp batem frisca ( fara zahar) bine. Cand s-a racit prajitura, ornam cu spirale de frisca si ciocolata topita!


Eu am incercat-o acum cateva zile, ca sa vad daca imi iese ( sa fiu pregatita pentru sambata acesta, pentru impartit ). Este o bunatate !


Inspiratia mea: Revista,,Secretele Bucatariei,,- aici prajitura era cu jumatati de pere

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava dreptunghiulara, dar cred ca merge foarte bine in tava de la aragaz. La mine a crescut blatul si a acoperit piersica si a fost nevoie sa decupez :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

getix 1

21.06.2013, 19:02

Rocsi, Iri cu mare placere !

getix 1

21.06.2013, 19:04

Ruxy, Bunica, multumesc !

getix 1

21.06.2013, 19:05

Anett, Bya, Gaby, va ofer o

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute cu naut si legume
  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura alba