Negresa de post cu nuci

de Bucataras in Kamis, 24 Noi 2017 | 26605 vizualizari

 

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta.
Reteta video o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar tos
  • 350 g gem de fructe de padure
  • 300 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 100 g nuca
  • 50 g cacao
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri fresh de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • un praf de sare rasnita Kamis
  • 1 lingurita scortisoara Kamis
  • ½ lingurita nucsoara kamis
  • 1 buc pastaie de vanilie

Glazura:

  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 30 g cacao
  • 1 lingura ulei
  • rasnita pt prajituri Kamis
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu nuci:

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, esenta de rom si un praf de sare rasnita kamis. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Pune semintele de la pastaia de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina, cacaua, scortisoara si nucsoara pune-o treptat peste compozitie. Omogenizeaza pana obtii consistenta aluatului de chec. Adauga la final nuca tocata marunt.

 Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia. Coace negresa in cuptorul preincalzit la 170 de grade, cam 40 de minute, pana trece testul scobitorii.

 Intre timp, prepara glazura: amesteca zaharul cu cacaua, apa si uleiul si fierbe compozitia cateva minute. La final rasneste condimente pt prajituri kamis.

 Scoate prajitura din cuptor si las-o putin la racit, portioneaz-o, apoi toarna deasupra glazura calda si decoreaza cu nuca macinata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ella 87 1

11.12.2018, 10:32

Arata delicios si mai este si de post

Ancutsa 1

11.12.2018, 13:33

Foarte buna!

Criss 1

18.11.2019, 09:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de fursecuri fel de fel