Negrese cu cremă de brânză

de andreeapintea in Prajituri, 21 Feb 2013 | 2575 vizualizari

 

Rapide şi simple, negresele sunt preferatele noastre, iar variantă cu cremă de brânză - stil cheesecake, este absolut delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 225 grame cremă de brânză
  • 50 grame zahăr pudră
  • 5 ml extract de vanilie
  • Compoziţia de negresă
  • 115 grame ciocolată neagră
  • 115 grame unt
  • 150 grame zahăr brun
  • 2 ouă uşor bătute
  • 50 grame făină
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese cu cremă de brânză:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade şi pregătim o tavă de 20 cm cu hârtie de copt.



Pentru crema de brânză vom mixa oul, vanilia şi crema de brânză folosită – eu am ales de această dată mascarpone, până când obţinem o cremă fină şi pufoasă.



Pentru a face compoziţia negresei, topim pe aburi ciocolata neagră şi untul. Când ciocolata şi untul s-au topit şi am obţinut o cremă lucioasă şi mătăsoasă, înlăturăm de pe foc şi adăugăm zahărul. Mixăm pentru ca zahărul să se dizolve, iar mai apoi adăugăm treptat cele două ouă, mixând foarte bine după fiecare. În cele din urmă adăugăm şi făina şi folosindu-ne de o paletă de plastic sau silicon amestecăm uşor, uşor, încorporând făina.



Turnăm în tavă aproximativ 3 sferturi din compoziţia de negresă şi o nivelăm. Adăugăm crema de brânză, iar în final restul compoziţiei de negresă. Cu un beţişor, scobitoare sau coadă de lingură, amestecăm straturile negresei noastre pentru a obţine un efect marmorat.



Coacem pentru 30-35 minute. O lăsăm să se răcească în tavă, iar apoi o tăiem în pătrăţele şi o servim cu multă poftă.

 

TIPS-URI

1

se pot folosi ouă de prepeliţă în locul ouălor de găină - înlocuirea făcută de mine este de 1 ou găină - 4 ouă prepeliţă

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese cu cremă de brânză" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

andreeapintea 1

24.02.2013, 16:00

O tavă de 20 de cm - adica una mai mică, dacă vrei să o faci in tavă normală pentru un cuptor clasic recomand să faci o porţie şi jumătate.

Raluca57 1

25.02.2013, 15:54

Am facut-o, s-a si terminat! F gustoasa, dar cam sfaramicioasa mi-a iesit mie. Multumesc, Raluca

andreeapintea 1

26.02.2013, 09:48

Pentru a nu fi sfarmicioasa iti recomand sa o lasi sa se raceasca complet inainte de a o taia, chiar cateva ore sau de seara pana dimineata si sa o tai cu un cutit bine ascutit cu lama dreapta, fara zimti. Ma bucur ca v-a placut gustul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32