Nuci umplute cu crema de nuca si ciocolata

de loredanaaa in Dulciuri, 4 Ian 2017 | 1145 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori "  Nucile umplute imi aduc aminte de copilarie, nu era an in care sa nu avem aceste prajituri de sarbatori. Acum timpul este mai scurt, se fac mai rar. Imi plac asa de mult, incat greu ma satur de ele. Imi place foarte mult aceasta reteta ca nu se lipesc deloc de forma.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g de unt moale
  • 600 g de faina
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 10 g de praf de copt
  • pentru crema:
  • 200 g biscuiti
  • 200 g nuca
  • 300 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • 100 g ciocolata topita
  • 70 g zahar pudra
  • 20 g cacao
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de nuca si ciocolata:

Untul la temperatura camerei se mixeaza usor cu zaharul pudra cam 2-3 min, apoi se adauga ouale unul cate unul, sarea, amestecand bine pentru inca 2-3 min.


Se adauga faina cate o lingura, amestecand in continuare pana se formeaza un aluat omogen, nelipicios si moale.


Se formeaza bilute rotunde si se coc in forma de nuci speciala, pe care am uns-o cu putin ulei doar prima oara si am incins-o bine.


Se lasa aproximativ 2-3 minute intorcandu-se la jumatate de minut.


Se scot cojile de nuci cu ajutorul unui cutit.


Se ia fiecare coaja in parte si se indeparteaza surplusul de aluat.


Crema:


Intr-un bol, se pun nuca maruntita, biscuitii pisati, cacaoa, zaharul pudra,se amesteca, apoi se toarna ciocolata topita, romul si laptele fierbinte putin cate putin, pana cand se formeaza o crema.


Se umplu cojile de nuci: pe fiecare jumatate de nuca, se pune crema, dupa care se unesc.


Se pudreaza cu zahar pudra.


Inainte de servire se asteapta 12 ore.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

12.01.2017, 11:59

Perfecte ti-au iesit...am si eu forma dar uite ca nu m-am invrednicit sa prepar!

oanapl 1

24.01.2017, 19:19

Ce pofta mi-ai facut! Arata foarte bine.

dantes 1

10.03.2017, 07:47

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Trufa"