Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2013 | 2929 vizualizari

 

Ce poate fi mai rapid si gustos atunci cand foamea este mare si timpul scurt? Aceasta omleta este satioasa, "sanatoasa" (pentru ca este coapta, nu prajita) si foarte gustoasa!Trebuie s-o incercati!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potriviti;
  • 4 oua mici (sau 3 oua mari);
  • 1/2 ardei capia rosu;
  • o felie grosuta de cascaval (de preferat afumat);
  • o fasie de slaninuta afumata/bacon afumat/kaiser afumat (eu am pus slaninuta afumata);
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1 varf de cutit cu piper;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • putin ulei (optional, eu nu am pus)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor:

Curatam cartofii de coaja ii spalam si ii taiem cubulete mici.


Feliem in fasii subtiri si ardeiul capia.


Slaninuta (sau ce afumatura dorim) o taiem cubulete mici.


Cascavalul il taiem si pe el, in cubulete mici.


Intr-un vas yena (al meu are 21 cm diametrul) asezam cartofii, fasiile de ardei capia si cubuletele de slaninuta afumata.


Presram sare, piper si punem vasul la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20-25 minute astfel incat sa se coaca putin cartofii.


Batem ouale cu putina sare si adaugam cimbrul. Amestecam si turnam amestecul peste cartofii fierbinti. Adaugam cubuletele de cascaval si punem din nou vasul la cuptor, tot la 200 grade, pentru aproximativ 15-20 minute, pana cand ouale s-au inchegat si cascavalul s-a topit.


Scoatem cu grija omleta si o asezam pe o farfurie.

 

TIPS-URI

1

Servim omleta cu ketch-up (de preferat facut in casa)/rosii cherry/castraveti murati.

2

Este foarte buna si rece. Asezata intre doua felii de paine obtinem un sandvis extraordinar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

COSTEO 1

07.09.2013, 16:24

Buna rau,ce pofta mi-ai facut,buna,buna!

Cris2711 1

08.09.2013, 12:54

laura_n 1

08.09.2013, 15:30

tare, tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu rosii