Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2012 | 3903 vizualizari

 

Nu ma veti crede, dragi bucatarasi, dar eu, o gospodina veche si cu oarecare pretentii, nu stiu exact care este diferenta dintre o omleta si o papara.De fond, nu de forma ! Astfel incat, ieri seara, cand am venti acasa, m-am hotarat sa ma documentez in diferitele mele carti de bucate si biblii culinare Nici Sanda Marin, nici Teubner Küchenpraxis nu m-au lamurit pe deplin...In omleta se poate adauga un pic de lapte, dar nu neaparat...dar in nici un caz faina...Ce sa va spun? Cred ca diferenta este de forma si nu de continut, si deci omleta este de fapt sora rasfatata prin restaurante a paparei noastre traditionale.
Cu varianta care v-o propun azi, care va va incanta si ochii nu numai papilele gustative, puteti sa va surprindeti in mod placut familia si prietenii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua portii:
  • 200 g de ciuperci champignon
  • 30 g de unt
  • 4 oua
  • 2 linguri de samantana lichida
  • sare, piper
  • 2 lingurite de cascaval ras
  • o mana buna de rucola
  • Aceto Balsamico
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola:

Curatam ciupercile cu o periuta, fara sa le cojim, le taiem felii si le calim usor in jumatatea cantitatii de unt. Le luam de pe foc atunci cand devin lucioase, inainte sa lase apa. Saram si piperam.

Separat batem ouale cu cele doua linguri de smantana, saram si piperam si prajim pe rand, intr-o tigae antiadeziva, intr-un pic de unt, pe o parte 3- 4 minute, intoarcem cu grja, coacem si pe ceaalalta parte si le lasam sa alunece in cate o farfurie   in care am pregatit un pat de rucola stropit cu cateva picaturi de Aceto Balsamico. Pe fiecare omleta asezam ciupercile, rulam si presaram un pic de casacval ras.

O miunune , va asigur !

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:31

Cred ca e tare buna!Arata si foarte bine

danakarin 1

10.02.2012, 20:43

Multzumesc Miuta pentru cuvintele de lauda !

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:29

arata super bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv