Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2012 | 2147 vizualizari

 

Nu ma veti crede, dragi bucatarasi, dar eu, o gospodina veche si cu oarecare pretentii, nu stiu exact care este diferenta dintre o omleta si o papara.De fond, nu de forma ! Astfel incat, ieri seara, cand am venti acasa, m-am hotarat sa ma documentez in diferitele mele carti de bucate si biblii culinare Nici Sanda Marin, nici Teubner Küchenpraxis nu m-au lamurit pe deplin...In omleta se poate adauga un pic de lapte, dar nu neaparat...dar in nici un caz faina...Ce sa va spun? Cred ca diferenta este de forma si nu de continut, si deci omleta este de fapt sora rasfatata prin restaurante a paparei noastre traditionale.
Cu varianta care v-o propun azi, care va va incanta si ochii nu numai papilele gustative, puteti sa va surprindeti in mod placut familia si prietenii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua portii:
  • 200 g de ciuperci champignon
  • 30 g de unt
  • 4 oua
  • 2 linguri de samantana lichida
  • sare, piper
  • 2 lingurite de cascaval ras
  • o mana buna de rucola
  • Aceto Balsamico
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola:

Curatam ciupercile cu o periuta, fara sa le cojim, le taiem felii si le calim usor in jumatatea cantitatii de unt. Le luam de pe foc atunci cand devin lucioase, inainte sa lase apa. Saram si piperam.


Separat batem ouale cu cele doua linguri de smantana, saram si piperam si prajim pe rand, intr-o tigae antiadeziva, intr-un pic de unt, pe o parte 3- 4 minute, intoarcem cu grja, coacem si pe ceaalalta parte si le lasam sa alunece in cate o farfurie in care am pregatit un pat de rucola stropit cu cateva picaturi de Aceto Balsamico. Pe fiecare omleta asezam ciupercile, rulam si presaram un pic de casacval ras.


O miunune , va asigur !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:31

Cred ca e tare buna!Arata si foarte bine

danakarin 1

10.02.2012, 20:43

Multzumesc Miuta pentru cuvintele de lauda !

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:29

arata super bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08