Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2012 | 2299 vizualizari

 

Nu ma veti crede, dragi bucatarasi, dar eu, o gospodina veche si cu oarecare pretentii, nu stiu exact care este diferenta dintre o omleta si o papara.De fond, nu de forma ! Astfel incat, ieri seara, cand am venti acasa, m-am hotarat sa ma documentez in diferitele mele carti de bucate si biblii culinare Nici Sanda Marin, nici Teubner Küchenpraxis nu m-au lamurit pe deplin...In omleta se poate adauga un pic de lapte, dar nu neaparat...dar in nici un caz faina...Ce sa va spun? Cred ca diferenta este de forma si nu de continut, si deci omleta este de fapt sora rasfatata prin restaurante a paparei noastre traditionale.
Cu varianta care v-o propun azi, care va va incanta si ochii nu numai papilele gustative, puteti sa va surprindeti in mod placut familia si prietenii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua portii:
  • 200 g de ciuperci champignon
  • 30 g de unt
  • 4 oua
  • 2 linguri de samantana lichida
  • sare, piper
  • 2 lingurite de cascaval ras
  • o mana buna de rucola
  • Aceto Balsamico
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola:

Curatam ciupercile cu o periuta, fara sa le cojim, le taiem felii si le calim usor in jumatatea cantitatii de unt. Le luam de pe foc atunci cand devin lucioase, inainte sa lase apa. Saram si piperam.


Separat batem ouale cu cele doua linguri de smantana, saram si piperam si prajim pe rand, intr-o tigae antiadeziva, intr-un pic de unt, pe o parte 3- 4 minute, intoarcem cu grja, coacem si pe ceaalalta parte si le lasam sa alunece in cate o farfurie in care am pregatit un pat de rucola stropit cu cateva picaturi de Aceto Balsamico. Pe fiecare omleta asezam ciupercile, rulam si presaram un pic de casacval ras.


O miunune , va asigur !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:31

Cred ca e tare buna!Arata si foarte bine

danakarin 1

10.02.2012, 20:43

Multzumesc Miuta pentru cuvintele de lauda !

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:29

arata super bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Melina ( cea mai rapida si gustoasa placinta)