Omleta de cartofi cu pui

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2011 | 2849 vizualizari

 

papita mea de dimineata...

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofei
  • un copanel de pui
  • un ou ( merg si 2)
  • 3 lg de lapte
  • un castravete murat
  • 2 maini de parmigiano ras
  • sare, piper
  • ulei  de masline normal, pt prajit cartofii si carnita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta de cartofi cu pui:

Cartofii se curata si se taie ca pt cartofi pai, se prajesc in ulei de masline si se scot pe o farfurie. Se sareaza dupa preferinte, apoi in ulei prajim putin carnita taiata cubulete, care a fost in prealabil fiarta ( mie mi-a ramas mai multa carnita de la supica de ieri...). Dupa ce s-a prajit frumos si carnita punem inapoi cartofii, batem oul cu sare si lapte, apoi adaugam parmigiano si punem peste cartofi. Mai presaram ceva piper.

Taiem castravetele in felii subtiri pe lungime si le distribuim deasupa. Punem capac si lasam omleta sa se patrunda bine. Cand e prajita pe o parte, o intoarcem pe partea cealalta...cine are tigaie doubletta o face cu usurinta...cine nu, face ca mine: pune o farfurie peste tigaie, cu gura in jos si cu o miscare ferma, rastoarna tigaia, astfel incat sa cada frumos omleta in farfurie, luam tigaia si o punem pe foc din nou si cu farfuria, usor turnam omleta inapoi in tigaie, acum cu partea prajita in sus. mai lasam 1-2 min si gata. Deasupra se mai poate pune o lingura de parmigiano si, am adaugat eu, o rosie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta de cartofi cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Teo 1

01.12.2011, 22:03

gustoasa!

Ubulika 1

02.12.2011, 10:40

superrrr

adasev12 1

02.12.2011, 15:10

motan, teo, ubulika...multumesc mult

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de oua cu tarhon si chiftelute