Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

de RODIMUR in Paste, 3 Sep 2021 | 565 vizualizari

 

Imi plac mult pastele si de fiecare data cand le vad in magazine, care mai de care mai dragute si mai interesante, mi le si imaginez in farfurie, preparate dupa retete simple sau sofisticate. Important este sa ne incante atat papilele gustative, cat si vazul. Exact asa s-a intamplat cu aceste orecchiette colorate care mi-au placut de cum le-am zarit in raft si faptul ca sunt colorate natural (cu spanac, morcovi, sfecla, curcuma...) m-a facut sa nu ezit nici o clipa si sa le cumpar. De la acest moment, pana la savurarea lor preparate dupa o reteta simpla, dar care nu da gres niciodata, nu a mai trecut mult timp...Mai mult a durat pana ce am scris si postat aceasta reteta.
Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de orecchiette
  • 75 grame de unt
  • 100 grame de sunca presata
  • 100 grame de cascaval
  • sare
  • piper
  • oregano
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval:

Pastele se fierb timp de 15-18 minute (in fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in multa apa sarata.

Intre timp se razuieste cascavalul pe razatoarea mare si se taie sunca presata.

Cand pastele au fiert, se strecoara de apa clocotita si se rastoarna fierbinti pe platoul de servire. Se adauga untul feliat si se amesteca usor, pentru a se topi si a cuprinde toate pastele.

Se adauga apoi cascavalul si sunca presata, se amesteca usor, se condimenteaza dupa gust  si se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc.

Se serveste imediat.

TIPS-URI

1

Acest gen de paste pot fi preparate si servite simple, fara alte ingrediente, pentru ca ele contin deja legume gustoase, care le si coloreaza. Eu am adaugat unt, sunca si cascaval, pentru ca am vrut sa le fac mai consistente, ca sa inlocuiasca, la mare rigoare, un fel principal.

2

Fierbeti pastele in multa apa clocotita, cu sare, conform recomandarilor de pe ambalaj.

3

Nu clatiti pastele cu apa rece. Strecurati-le bine de apa clocotita si rasturnati-le fierbinti pe platoul de servire, pentru ca astfel untul si cascavalul se vor topi imediat si le vor patrunde.

4

Puteti folosi si alte condimente care va plac, dar nu exagerati, pentru ca gustul lor bun sa vina in principal de la unt, cascaval, sunca si legumele continute.

5

Servitii pastele fierbinti, imediat ce le-ati preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (6)

Rocsi 1

05.09.2021, 18:21

Imi place ce ai pregatit!

mirela0911 1

05.09.2021, 18:53

Ce bine arata platoul!

Gherca Daniela 1

06.09.2021, 20:52

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

ieri la 23:02

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

ieri la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

ieri la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sunca si branza Emmentaler