Orez cu creveți

de Bucatardinpasiune in Fructe de mare, 4 Feb 2013 | 34250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - o punguţă de 125 gr. orez cu bob lung, prefiert,
  • - 300 gr. creveţi congelaţi, decorticaţi,
  • - 1 morcov,
  • - 1 ceapă mică,
  • - 1 ardei gras roşu mediu,
  • - 2 căţei de usturoi,
  • - o linguriţă unt,
  • - 2 linguri ulei de măsline,
  • - 1/2 linguriţă turmeric,
  • -1/2 linguriţă praf de usturoi amestecat cu chilli (au am condimentul ăsta din Italia, dar sigur se gaseşte o astfel de combinaţie şi pe aici)
  • - 1/2 linguriţă oregano uscat,
  • - sare şi piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu creveți:

Punem creveţii congelaţi in apă rece pentru a se decongela. In zece minute vor fi buni de preparat.

Fierbem punguţa de orez in apă clocotită cu un praf de sare pentru 14 minute (urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj; pe cutia mea timpul de fierbere era 14 - 16 minute). Apoi agăţăm, punguţa de ... ceva (eu m-am folosit de bateria chiuvetei) pentru a se scurge orezul.

Tocăm cubuleţe ardeiul, ceapa şi morcovul.

Într-un wok topim untul împreună cu uleiul de măsline la foc mic.

Adăugăm cubuleţele de legume şi lăsăm să se înăbuşe. Când a secat lichidul din wok, mai adăugăm peste legume 200 ml. din apa în care a fiert orezul şi lăsăm pe foc până când morcovul este pe jumătate fiert, moment potrivit pentru a adăuga şi creveţii bine spalaţi şi usturoiul pisat în mojar. Mai lăsăm la fiert aproximativ 5 minute.

Tăiem punguţa cu orez şi-l aruncăm şi pe acesta în wok. Presărăm condimentele şi amestecăm cu grijă.

Servim cu putin pătrunjel tocat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu creveți" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Lau 1

04.02.2013, 17:30

fain arata

Bunica 1

04.02.2013, 18:04

Imi plac crevetii sub orice forma

ANNA_46 1

04.02.2013, 20:34

Si mie , super apetisant arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Arc de creveti cu orez basmati