Orez cu creveți

de Bucatardinpasiune in Fructe de mare, 4 Feb 2013 | 10870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - o punguţă de 125 gr. orez cu bob lung, prefiert,
  • - 300 gr. creveţi congelaţi, decorticaţi,
  • - 1 morcov,
  • - 1 ceapă mică,
  • - 1 ardei gras roşu mediu,
  • - 2 căţei de usturoi,
  • - o linguriţă unt,
  • - 2 linguri ulei de măsline,
  • - 1/2 linguriţă turmeric,
  • -1/2 linguriţă praf de usturoi amestecat cu chilli (au am condimentul ăsta din Italia, dar sigur se gaseşte o astfel de combinaţie şi pe aici)
  • - 1/2 linguriţă oregano uscat,
  • - sare şi piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu creveți:

Punem creveţii congelaţi in apă rece pentru a se decongela. In zece minute vor fi buni de preparat.


Fierbem punguţa de orez in apă clocotită cu un praf de sare pentru 14 minute (urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj; pe cutia mea timpul de fierbere era 14 - 16 minute). Apoi agăţăm, punguţa de ... ceva (eu m-am folosit de bateria chiuvetei) pentru a se scurge orezul.


Tocăm cubuleţe ardeiul, ceapa şi morcovul.


Într-un wok topim untul împreună cu uleiul de măsline la foc mic.


Adăugăm cubuleţele de legume şi lăsăm să se înăbuşe. Când a secat lichidul din wok, mai adăugăm peste legume 200 ml. din apa în care a fiert orezul şi lăsăm pe foc până când morcovul este pe jumătate fiert, moment potrivit pentru a adăuga şi creveţii bine spalaţi şi usturoiul pisat în mojar. Mai lăsăm la fiert aproximativ 5 minute.


Tăiem punguţa cu orez şi-l aruncăm şi pe acesta în wok. Presărăm condimentele şi amestecăm cu grijă.


Servim cu putin pătrunjel tocat deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu creveți" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Lau 1

04.02.2013, 17:30

fain arata

Bunica 1

04.02.2013, 18:04

Imi plac crevetii sub orice forma

ANNA_46 1

04.02.2013, 20:34

Si mie , super apetisant arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu taitei din orez