Punem creveţii congelaţi in apă rece pentru a se decongela. In zece minute vor fi buni de preparat.
Fierbem punguţa de orez in apă clocotită cu un praf de sare pentru 14 minute (urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj; pe cutia mea timpul de fierbere era 14 - 16 minute). Apoi agăţăm, punguţa de ... ceva (eu m-am folosit de bateria chiuvetei) pentru a se scurge orezul.
Tocăm cubuleţe ardeiul, ceapa şi morcovul.
Într-un wok topim untul împreună cu uleiul de măsline la foc mic.
Adăugăm cubuleţele de legume şi lăsăm să se înăbuşe. Când a secat lichidul din wok, mai adăugăm peste legume 200 ml. din apa în care a fiert orezul şi lăsăm pe foc până când morcovul este pe jumătate fiert, moment potrivit pentru a adăuga şi creveţii bine spalaţi şi usturoiul pisat în mojar. Mai lăsăm la fiert aproximativ 5 minute.
Tăiem punguţa cu orez şi-l aruncăm şi pe acesta în wok. Presărăm condimentele şi amestecăm cu grijă.
Servim cu putin pătrunjel tocat deasupra.